verse frisse yoghurt100% plantaardig
zonder temperatuur meten te makenmet de My.Yo yoghurtmaker
te maken met meerdere soorten plantaardige "melk"zoals amandeldrank, kokosmelk en sojadrank
uit Duitslandgeproduceerd in Duitsland
Biologische vegan yoghurtcultuur
Biologische vegan yoghurtcultuur uit Duitsland. Met deze plantaardige yoghurtcultuur en de My.Yo yoghurtmaker maak je makkelijk en snel frisse plantaardige yoghurt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld amandeldrank, kokosmelk en sojadrank gebruiken.
Deze verpakking is genoeg om 15 liter yoghurt te maken.
Beginnen met yoghurt maken
Benodigdheden
Voor het maken van yoghurt heb je een My.Yo Yoghurtmaker, 1 zakje My.Yo Yoghurtcultuur Vegan, 1 liter plantaardige drank, wat suiker, mogelijk pectine en 0,75 liter kokend water nodig.
Hergebruiken
Je kunt vers gemaakte yoghurt gebruiken om meer yoghurt te maken. Gebruik hiervoor 150 ml yoghurt welke niet ouder is dan 3 dagen en vermeng deze met de plantaardige drank. Doe dit maximaal 4 keer per zakje ferment. Let er op dat de bakken goed schoon zijn!
Kokosyoghurt maken
Ingrediënten
- 1 zakje My.Yo Yoghurtcultuur Vegan (of 100 ml reeds bereide kokosyoghurt)
- 400 ml Kokosmelk | minstens 60% kokos, roer goed door
- 600 ml Amandeldrank Houdbaar (of andere plantaardige drank)
- 1 eetlepel Appelpectine
- 1 kleine theelepel Suiker
Stap 1
Verroer 1 zakje My.Yo Yoghurtcultuur Vegan (of 150 ml reeds gemaakte yoghurt) goed met een klein beetje van de amandeldrank op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer zijn en dat het poeder goed is opgelost.
Stap 2
Verroer 1 eetlepel pectine goed met de kokosmelk en laat 2 minuten koken.
Stap 3
Verroer de kokosmelk goed met de resterende amandeldrank en 1 theelepel suiker in de binnenbak. In veel gevallen is suiker nodig om de fermentatie te beginnen, plantaardige dranken bevatten namelijk over het algemeen niet zo veel suikers.
Stap 4
Voeg wanneer het mengsel lauw is de amandeldrank met de cultuur toe en verroer goed.
Stap 5
Giet 0,75 liter kokend water in de My.Yo yoghurtmaker en plaats de binnenbak in de yoghurtmaker.
Stap 6
Draai de deksel dicht en wacht. Na 12 tot 14 uur is de yoghurt klaar.
Stap 7
Wanneer de yoghurt nog erg dun is en nog geen smaak heeft kun je de yoghurt nog even laten rijpen. Giet 3/4 liter kokend water in de binnenbak en laat de yoghurt nog enkele uren fermenteren.
Stap 8
Zet de yoghurt hierna in de koelkast. Na enkele uren is de yoghurt klaar om te eten! Na 8 uur in de koelkast bereikt de yoghurt zijn perfecte consistentie. Wanneer de yoghurt niet dik is en er klontjes zijn gevormd betekent het dat de pectine niet gebonden is. Roer nogmaals goed door en zet in de koelkast.
Sojayoghurt maken
Ingrediënten
- 1 zakje My.Yo Yoghurtcultuur Vegan (of 100 ml reeds bereide sojayoghurt)
- 1 liter Sojadrank Houdbaar
Stap 1
Verroer 1 zakje My.Yo Yoghurtcultuur Vegan (of 150 ml reeds gemaakte yoghurt) goed met een klein beetje sojadrank op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer zijn en dat het poeder goed is opgelost.
Stap 2
Voeg hierna de resterende sojadrank toe en roer nogmaals door. Sluit de binnenbak vervolgens af met de deksel.
Stap 3
Giet 0,75 liter kokend water in de yoghurtmaker en plaats de binnenbak in de yoghurtmaker.
Stap 4
Draai de deksel dicht en wacht. Na 12 tot 14 uur kun je de binnenbak uit de yoghurtmaker halen.
Stap 5
Wanneer de yoghurt nog erg dun is kun je de yoghurt nog even laten rijpen. Giet 0,75 liter kokend water in de binnenbak en laat de yoghurt nog enkele uren fermenteren.
Stap 6
Zet de yoghurt hierna in de koelkast. Na enkele uren is de yoghurt klaar om te eten! Na 8 uur in de koelkast bereikt de yoghurt zijn perfecte consistentie.
Krijg je geen goede yoghurt?
Stuur ons dan een mailtje of een WhatsApp bericht met daarin wat er fout gaat en welke melk je hebt gebruikt. Dan helpen we je graag om de perfecte yoghurt te krijgen!
Productdata
Ingrediënten
Maltodextrine* (98%),
Streptococcus Thermophilus en Lactobacillus Delbrueckii Subsp. Bulgaricus.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen. Glutenvrij.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van maltodextrine. Zonder toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Metafood GmbH
Eschenheimer Anlage 18
Frankfurt am Main, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland met Duitse maltodextrine.
Verpakking
Doosje met plastic zakjes.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1620 kJ / 380 kCal |
Vetten | 0 gram |
- waarvan verzadigd | 0 gram |
- waarvan onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 95 gram |
- waarvan suikers | 2,5 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Eiwitten | 0 gram |
Zout | 0 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0 gram |
Nutri-Score

Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-013
Niet-EU-Landbouw
Vragen? Wij helpen je graag!