verse frisse kefirgistachtig
makkelijk en snel te makenmet de My.Yo yoghurtmaker
te maken met meerdere soorten melkook lactosevrije melk en sojadrank
uit Duitslandgeproduceerd en ontwikkeld in Duitsland
Biologische kefircultuur
Biologische kefircultuur uit Duitsland. Met deze kefircultuur en de My.Yo yoghurtmaker maak je makkelijk en snel verse frisse kefir, een unieke gistachtige drank met zijn oorsprong in de Kaukasus en Tibet.
Deze verpakking is genoeg om 15 liter kefir te maken.
Beginnen met melkkefir maken
Melk
Het beste resultaat krijg je met volle melk welke 3,5% vet bevat. Je kunt yoghurt maken van
houdbare koemelk, verse koemelk en
lactosevrije koemelk.Verse melk moet je eerst koken.
Benodigdheden
Voor het maken van melkkefir heb je een My.Yo Yoghurtmaker, 1 zakje My.Yo Kefircultuur, 1 liter melk en 0,5 liter kokend water nodig.
Hergebruiken
Je kunt vers gemaakte kefir gebruiken om meer kefir te maken. Gebruik hiervoor 150 ml kefir welke niet ouder is dan 3 dagen en vermeng deze met de melk. Doe dit maximaal 4 keer per zakje ferment. Let er op dat de bakken goed schoon zijn!
Melkkefir maken
Stap 1
Verroer met behulp van een garde 1 zakje My.Yo Kefircultuur (of 150 ml reeds gemaakte kefir) met een klein beetje melk (op kamertemperatuur).
Stap 2
Voeg hierna de resterende melk toe en roer nogmaals door. Sluit de binnenbak vervolgens af met de deksel.
Stap 3
Giet 0,5 liter kokend water in de yoghurtmaker en plaats de binnenbak in de yoghurtmaker.
Stap 4
Draai de deksel dicht en wacht. Na 24 uur kun je de binnenbak uit de yoghurtmaker halen.
Stap 5
Wanneer de kefir nog niet goed gerijpt is kun je de kefir nog even laten rijpen. Giet 0,5 liter kokend water in de binnenbak en laat de kefir nog enkele uren fermenteren.
Stap 6
Zet de kefir hierna in de koelkast. Na enkele uren is de kefir klaar om te drinken!
Krijg je geen goede kefir?
Stuur ons dan een mailtje of een WhatsApp bericht met daarin wat er fout gaat en welke melk je hebt gebruikt. Dan helpen we je graag om de perfecte kefir te krijgen!
Productdata
Ingrediënten
Maltrodextrine* (95%), Lactococcus lactis species, Leuconostoc species en Streptococcus Thermophilus.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen. Glutenvrij.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van maltodextrine. Zonder toegevoegd zout. Vegetarisch.
Leverancier
Metafood GmbH
Eschenheimer Anlage 18
Frankfurt am Main, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland met Duitse maltodextrine.
Verpakking
Doosje met plastic zakjes.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1620 kJ / 380 kCal |
Vetten | 0 gram |
- waarvan verzadigd | 0 gram |
- waarvan onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 95 gram |
- waarvan suikers | 2,5 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Zout | 0 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0 gram |
Nutri-Score

Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-013
EU-Landbouw
Vragen? Wij helpen je graag!