verse romige yoghurtmilde smaak
makkelijk en snel te makenmet de My.Yo yoghurtmaker
te maken met meerdere soorten melkook lactosevrije melk en sojadrank
uit Duitslandgeproduceerd en ontwikkeld in Duitsland
Biologische milde yoghurtcultuur
Biologische milde yoghurtcultuur uit Duitsland. Met deze yoghurtcultuur en de My.Yo yoghurtmaker maak je makkelijk en snel verse romige yoghurt. Het resultaat is een zeer milde yoghurt die ook goed in de smaak valt bij kinderen.
Deze verpakking is genoeg om 15 liter yoghurt te maken.
Beginnen met yoghurt maken
Benodigdheden
Voor het maken van yoghurt heb je een My.Yo Yoghurtmaker, 1 zakje My.Yo Yoghurtcultuur Mild, 1 liter melk en 0,75 liter kokend water nodig.
Hergebruiken
Je kunt vers gemaakte yoghurt gebruiken om meer yoghurt te maken. Gebruik hiervoor 150 ml yoghurt welke niet ouder is dan 3 dagen en vermeng deze met de melk. Doe dit maximaal 4 keer per zakje ferment. Let er op dat de bakken goed schoon zijn!
Yoghurt maken
Stap 1
Verroer met behulp van een garde 1 zakje My.Yo Yoghurtcultuur Mild (of 150 ml reeds gemaakte yoghurt) met een klein beetje melk (op kamertemperatuur).
Stap 2
Voeg hierna de resterende melk toe en roer nogmaals door. Sluit de binnenbak vervolgens af met de deksel.
Stap 3
Giet 3/4 liter kokend water in de yoghurtmaker en plaats de binnenbak in de yoghurtmaker.
Stap 4
Draai de deksel dicht en wacht. Na 12 tot 14 uur kun je de binnenbak uit de yoghurtmaker halen.
Stap 5
Wanneer de yoghurt nog erg dun is kun je de yoghurt nog even laten rijpen. Giet 3/4 liter kokend water in de binnenbak en laat de yoghurt nog enkele uren fermenteren.
Stap 6
Zet de yoghurt hierna in de koelkast. Na enkele uren is de yoghurt klaar om te eten! Na 8 uur in de koelkast bereikt de yoghurt zijn perfecte consistentie.
Krijg je geen goede yoghurt?
Stuur ons dan een mailtje of een WhatsApp bericht met daarin wat er fout gaat en welke melk je hebt gebruikt. Dan helpen we je graag om de perfecte yoghurt te krijgen!
Productdata
Ingrediënten
Maltrodextrine* (98%), Streptococcus Thermophilus en Lactobacillus Delbrueckii Subsp. Bulgaricus.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen. Glutenvrij.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van maltodextrine. Zonder toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Metafood GmbH
Eschenheimer Anlage 18
Frankfurt am Main, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland met Duitse maltodextrine.
Verpakking
Doosje met plastic zakjes.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1620 kJ / 380 kCal |
Vetten | 0 gram |
- waarvan verzadigd | 0 gram |
- waarvan onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 95 gram |
- waarvan suikers | 2,5 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 2,5 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Zout | 0 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0 gram |
Nutri-Score

Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-013
EU-Landbouw
Vragen? Wij helpen je graag!