Biologische volkoren fonio, een traditioneel gewas uit Burkina Faso.
volle nootachtige smaakglutenvrij "graan"
snel te bereidenbinnen 10 minuten
8,5 g eiwitten en 3,7 g vezelsper 100 gram
uit Burkina Fasotraditioneel gewas
Biologische volkoren fonio
Biologische volkoren fonio uit Burkina Faso. Een uniek glutenvrij "graan" met een volle nootachtige smaak wat te zien is als kruising tussen couscous en quinoa. Fonio is een traditioneel West-Afrikaans gewas wat kan groeien op droge en niet zo vruchtbare grond. Dit "graan" wordt waarschijnlijk al meer dan 5.000 jaar geteeld en is sinds kort goedgekeurd voor consumptie in de Europese Unie. Volkoren fonio is makkelijk binnen circa 10 minuten te bereiden.
Te gebruiken als couscous, quinoa en rijst.
Bereiding
Stap 1
Laat 1 deel fonio met 2,5 delen water en een snufje zout koken en daarna 8 minuten sudderen.
Stap 2
Verroer de fonio en zet na 2 minuten het vuur uit.
Stap 3
Roer door met een vork, voeg eventueel wat olijfolie en zout toe en geniet!
Productdata
Ingrediënten
100% Volkoren Fonio*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen. Glutenvrij.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Gaia
La Rey Route de Gaillac
Graulhet, Frankrijk
Herkomst
Afkomstig uit Burkina Faso.
Verpakking
Verpakt in een plastic zak.
Voedingswaarden
per 100 gram ongekookte fonio
Energie | 1552 kJ / 366 kCal |
Vetten | 2,1 gram |
- waarvan verzadigd | 0,4 gram |
- waarvan onverzadigd | 1,7 gram |
Koolhydraten | 80,2 gram |
- waarvan suikers | 0,7 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,7 gram |
Vezels | 3,7 gram |
Eiwitten | 8,5 gram |
Zout | 0,01 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischFR-BIO-01
Niet-EU-Landbouw
Vragen? Wij helpen je graag!