Recept | Spelt wafels
Ingrediënten
1 doosje Bauck Mühle Spelt Wafel Bakmix | 150 ml
Koemelk | 75 g Boter (zacht) | 1 Ei | Olie
Bereiding
1. Doe de bakmix in een kom en voeg melk, boter en ei toe. | 2. Verroer tot een glad beslag. | 3. Vet het wafelijzer in. | 4. Doe 2-3 eetlepels deeg in het midden van het wafelijzer en bak goudbruin. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Variaties
Amandel wafels Voeg 50 g gemalen amandelen toe bij stap 2. |
Appel wafels Voeg 1 geraspte appel en een mespuntje
ceylon kaneel toe bij stap 2. |
Italiaanse wafels Verroer 1/2 theelepel
oploskoffie met 1 eetlepel amaretto en voeg toe bij stap 2. |
Tropische wafels Laat 30 g
kokosrasp weken in 5 eetlepels water en voeg toe bij stap 2.