Dit zoete nootachtige meel wordt van Europese tamme kastanjes. Deze kastanjes worden eerst in rook gedroogd en aansluitend fijn vermalen. Een unieke biologische meelspecialiteit geliefd in de Italiaanse keuken.
Gebruik voor gnocchi, brood, cake, koek en meer. In Lunigiana, Noord-Italië maakt men met kastanjemeel het traditionele "la Marocco di Casola" brood. In de Italiaanse regio's Toscane, Ligurië, Piemont, Emilia-Romagna en Veneto wordt kastanjemeel gebruikt voor "castagnaccio". Een traditionele Italiaanse cake van kastanjemeel, water olijfolie, pijnboompit en rozijn. Lokaal zijn er vele variaties bijvoorbeeld met rozemarijn, venkel of sinaasappelrasp.
Ingrediënten
100% Kastanjemeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Kan lupine, mosterd, noten, sesam en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g].
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Kastanjemeel [Europese Unie]. Gemaakt in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
Papier [12 g]. Volledig recyclebare papieren verpakking.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1479 kJ / 350 kCal |
Vetten | 3,2 gram |
waarvan verzadigd | 0,5 gram |
waarvan onverzadigd | 2,7 gram |
Koolhydraten | 69 gram |
waarvan suikers | 23 gram |
Vezels | 14 gram |
Eiwitten | 4,9 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score