Glutenvrije haver-tomaten baguettes bakken
De baguettes zijn lauwwarm het lekkerst.
Ingrediënten
1 zak Bauck Mühle Haver Baguette Mix Glutenvrij - 1 zakje
Droge Gist - 425 ml lauwwarm Water - 2 eetlepels
Neutrale Olie - 100 g
Gedroogde Tomaten in Olie - 100 g Parmezaanse Kaas -
Glutenvrij Meel
Bereiding
1. Doe de bakmix in een kom en verroer met de gist. Voeg daarna het water en de olie toe en vermeng met een mixer met deeghaken kort tot een goed deeg.
2. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snijd in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
3. Vermeng de stukjes gedroogde tomaat en kaas met het deeg.
4. Laat 30 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.
5. Bestuif het werkoppervlak met wat meel. Deel het deeg in 2 stukken en vorm 2 baguettes.
6. Leg op een bakplaat met bakpapier en laat 30 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.
7. Snijd 3 keer schuin in de lengte 2 cm diep in.
8. Bak ca. 40 minuten op 230ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.