Biologische fijn gehakte goudgele tomaten.
Bijzonder fris en fruitigVan de voorganger van de rode cultuurtomaat
Lekker voor pastagerechtenEn pure soepen
OngezoutenZonder toegevoegd zout
Uit Emilia-RomagnaIn Noord-Italië
Biologische polpa di pomi d'oro
100% biologische goudgele pomi d'oro tomaten uit het Italiaanse Emilia-Romagna, zonder toegevoegd zout. In de huidige tijd is deze voorganger van de rode cultuurtomaat bijna alleen nog te vinden in Italiaanse restaurants waar de chef deze tomaat gebruikt voor vele kleurrijke gerechten. Daar brengt LaSelva vanuit de liefde voor de tomaat verandering in door de pomi d'oro als polpa voor iedereen verkrijgbaar te maken. De pomi d'oro verrast met een bijzonder frisse fruitige smaak. Een ware culinaire verrassing voor je gasten!
Productdata
Ingrediënten
100% Pomi d'Oro Tomaat*.
*Uit biologische landbouw.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Na opening in de koelkast bewaren. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
LaSelva sarlu
Strada Provinciale 81 Osa 7
Orbetello, Italië
Herkomst
Gele Tomaat [Emilia-Romagna, Italië]. Geproduceerd in Italië.
Verpakking
Glas [308 g], metaal [5 g] en papier [1 g].
Voedingswaarden
per 100 ml
Energie | 93 kJ / 22 kCal |
Vetten | < 0,5 gram |
waarvan verzadigd | < 0,1 gram |
waarvan onverzadigd | < 0,4 gram |
Koolhydraten | 3,3 gram |
waarvan suikers | 2,8 gram |
Eiwitten | 1 gram |
Zout | 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Koken met de pomi d'oro
De milde pomi d'oro is excellent als afronding van sterke ingrediënten zoals chili bijvoorbeeld in een sugo tomatensaus met spek of zoet-zure gerechten. Qua smaak past deze tomaat zeer goed bij vis en zeevruchten. Wil je meer proeven van de tomaat zelf? Maak dan een lichte pastasaus, een puristische vellutata soep, een roomsoep of een gele tomatenchutney.
De voorganger van de rode cultuurtomaat
De "Pomi d'oro", in Nederlands "gouden appel", is de voorganger van de huidige wijdverspreide rode cultuurtomaat. Deze goudgele tomaat kreeg in 1544 al zijn naam van arts en botanicus Pietro Andrea Mattioli. Oorspronkelijk is de tomaat afkomstig uit Latijns-Amerika, hier werden tomaten geteeld door de Azteken en Maya's. De Spanjaarden hebben de tomaat, toen nog een plant met kleine gele vruchten, naar Europa gehaald. In Europa werd de tomaat, die toen nog als giftig werd beschouwd, geteeld als sierplant. De Italianen kwamen er rond 1750 achter dat de tomaat eetbaar was, iets waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Door veredeling werd de tomaat rood en vanaf 1850 werd deze meestal rode vrucht veel gebruikt in de Europese keuken.
Keurmerken
EU Biologisch
IT-BIO-006 | Italiaanse Landbouw
Meer weten