Biologische kersen fruitspread.
pure frisse kersen fruitspreadvan maar 2 ingrediënten
102 g kersenper 100 gram jam
gezoet met rietsuiker50 g suikers per 100 gram
geproduceerd in ToscaneItalië
Biologische kersen fruitspread
Pure frisse biologische kersen fruitspread van maar 2 ingrediënten: kersen en rietsuiker. Gemaakt van 102 g perfect gerijpte kersen per 100 g jam.
Lekker voor op brood, voor op crackers en voor door de yoghurt.
Een dag bij LaSelva in Toscane
Waarom heet dit product geen jam?
In Italië mag dit product "Confettura Extra" heten en in Duitsland mag dit product "Konfitüre Extra" heten. Vertaald in het Nederlands is dat "Extra Jam". Maar... deze benaming is niet toegestaan in Nederland. In de Nederlandse warenwet is namelijk bepaald dat jam minimaal 55 g suikers per 100 gram moet bevatten. En dat zou deze "Confettura" onnodig zoet maken, vandaar dat dit product dus fruitspread heet in plaats van jam.
Productdata
Ingrediënten
Kers* en Rietsuiker*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Vrij van lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van rietsuiker. Zonder toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
LaSelva sarlu
Strada Provinciale 81 Osa 7
Orbetello, Italië
Herkomst
Geproduceerd in Toscane, Italië.
Verpakking
140 g glas | 9 g ijzer | 1 g papier
Glas is zeer goed recyclebaar en kan eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies. De fles mag in de glasbak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 966 kJ / 228 kCal |
Vetten | < 0,5 gram |
- waarvan verzadigd | < 0,1 gram |
- waarvan onverzadigd | < 0,4 gram |
Koolhydraten | 55 gram |
- waarvan suikers | 50 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Eiwitten | 0,5 gram |
Zout | 0,04 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,04 gram |
Nutri-Score

Berekend met de vezels (1 gram) van een vergelijkbaar product voor een correcte Nutri-Score.
Keurmerken
EU BiologischIT-BIO-006 | EU-/Niet-EU-Landbouw