Kromkommer Wortelsoep 570 ml

  • Kromkommer Wortelsoep 570 ml
Pure wortelsoep met een frisse kruidige twist gemaakt van gekke wortels. Even opwarmen en genieten. Zonder gistextract en smaakversterkers.

Wow! Met de aankoop van 1 zak Kromkommer wortelsoep redt je maar liefst 160 gram gekke wortels.

Wortels
De wortels welke gebruikt worden voor deze soep komen van drie telers: Krispijn van den Dries (Boerderij Groeizaam) uit Emmeloord, Frank Franzen (Franzen Landbouw) uit Dirksland en Sander Eriks (Eriks Groeneveld) uit Groeneveld.

Krispijn van den Dries werd een echte beroemdheid in 2012 nadat hij 6 ton aardappelen stortte op de Dam in Amsterdam die mensen gratis mochten komen ophalen. Dit was geen stunt, maar meer een noodkreet omdat hij met tonnen aardappelen was blijven zitten die geen cent opbrachten. De zogeheten Pieper Challenge moest mensen bewust maken van het gesleep met eten wereldwijd en de lage prijzen die boeren daardoor krijgen voor hun producten. Met deze boodschap haalde Krispijn vele kranten en nieuwsrubrieken. Maar wij kennen Krispijn niet alleen als passievolle aardappelboer. Deze bezige bij is namelijk van heel veel markten thuis. Krispijn vormt inmiddels de derde generatie telers in de familie. Samen met zijn vader en een compagnon runt hij een boerenbedrijf in Ens. Daarnaast is Krispijn manager van Boerderij Groeizaam in Emmeloord, een plaatsje gelegen in het hart van de Noordoostpolder. Groeizaam is een zorgboerderij waar mensen met een beperking op hun eigen tempo en naar eigen kunnen, biologisch-dynamische groenten en bloemenJe kunt bij Krispijn niet alleen terecht voor de bekende groenten zoals aardappels, tomaten, paprika’s, komkommers, rode bieten en andijvie, maar ook voor de zogeheten vergeten groenten als winterpostelein, paarse spruitjes en oranje, witte, gele en paarse wortels (Ja die bestaan echt!). In totaal verbouwt Krispijn met zijn team maar liefst veertig verschillende kleurrijke gewassen. Zowel de gekke bietjes als de gekke wortels van Krispijn vind je terug in onze soep. En wat vindt onze expert daar nu eigenlijk zelf van? Krispijn: ‘Ik vond de bietensoep het meest speciaal. Ik had nog nooit bietensoep gehad, zie het ook nergens in de supermarkt. Een frisse smaak, bietachtig maar erg lekker’.

Net als bij onze andere telers, zit ook bij Frank het boerenbloed al vele generaties in de familie. Franzen Landbouw kun je vinden op het eiland Goeree-Overflakkee bestaat al zo’n 65 jaar. Frank verbouwt naast worteltjes o.a. ook uien, aardappelen en witlof. Frank vindt het belangrijk dat de weg die voedsel aflegt van boer tot bord duidelijk is voor iedereen. Daarom heeft hij het hele proces in huis: van het zaaien tot het verpakken van de groenten. Tijdens een eerder bezoek aan Frank door krommies Lisanne en Leonie, vertelde Frank dat hij zich flink ergert aan de verspilling van goed voedsel dat wordt afgekeurd vanwege hun uiterlijk. Frank heeft meerdere pogingen gewaagd om met grote retailers rond de tafel te zitten en deze bizarre toestand te bespreken, maar dit liep helaas keer op keer op niets uit. Frank schat dat ongeveer 3-5% van de 3500 ton wortelen die door hem geproduceerd wordt nog perfect bruikbaar is maar geen plek op de markt vindt. Daarnaast is ongeveer 6-8% bruikbaar, maar zal wegens een barstje of deukje nog wat bijgesneden moeten worden. Toch mooi dat wij dikke vrienden zijn met tweebenige en andere gekke wortels en vinden dat Franks wortelen zeker een plekje verdienen in de Kromkommer wortelsoep. Gelukkig is Frank het hier helemaal mee eens en heeft hij zich sinds de zomer van 2014 aangesloten bij onze krommunity. Samen zorgen we voor een mooie bestemming voor al die te grote, kleine, dikke, dunne, gekronkelde en overtallige wortels. 

Oranje, geel, wit en paars. Het is een kleurrijke bedoeling op het bedrijf Eriks Groenveld van Sander en Rosita in het plaatsje Groenveld. In de jaren 90 verruilde vader Eriks het gemengde bedrijf met koeien en allerlei verschillende gewassen, voor een bedrijf waar uitsluitend wortels en bieten worden geteeld en verwerkt. Zo kon er extra veel aandacht besteed worden aan speciale wortel- en bietenrassen. Het hele jaar door wordt er hard gewerkt om alle groenten met veel liefde te verbouwen en verwerken. Maar zoals onze trouwe fans inmiddels weten, brengt Moeder Natuur niet alleen groenten in allerlei kleuren, maar ook in verschillende vormen en maten. Te klein, te groot, te dun, een plekje of een extra beentje: sinds juli 2017 zorgen we samen met Sander en Rosita dat deze beauty’s een mooi plaatsje krijgen in onze soep.

Kromkommer
Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun ‘looks’. Dat is toch krom? Maar ook schommelingen in de productie en gebrek aan communicatie binnen de keten zorgen voor groente-overschotten die vervolgens doorgedraaid worden. Met de smaak en kwaliteit van al deze groenten is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Kromkommer zorgt er daarom op allerlei manieren voor dat deze groente weer terugkomen op JOUW bord. Want krom is het nieuwe recht.


Dit product is tenminste houdbaar tot: 30 Juli 2019.

Ingrediënten
Water, Wortel^ (30%), Sinaasappelsap (7%), Ui, Knolselderij (5%), Kokosmelk (5%), Olijfolie, Rijstmeel, Koriander, Knoflook, Zout, Citroensap, Gember, Foelie, Laurier, zwarte Peper, Komijn, Selderij en Paprika Extract.
^Gekke groente.
Bevat koriander, selderij, sinaasappelsap en zout.

Voedingswaarden per 100 ml
Energie241 kJ / 58 kCalKoolhydraten
4,2 gram
Eiwitten0,6 gram - waarvan suikers2,4 gram
Vetten4 gram  - waarvan van nature aanwezige suikersonbekend
 waarvan onverzadigde vetten2,8 gram  - waarvan toegevoegde suikersonbekend
 waarvan verzadigde vetten
1,2 gramZout0,76 gram

Gebruik
Warm de soep even op in een pannetje (absoluut niet in de magnetron) en genieten maar. Deze soep is genoeg voor 2 tot 3 personen. Nog lekkerder met een scheutje kokosmelk, verse koriander of croutons van oud brood.

Verpakking
Stazak.

Pure wortelsoep met een kruidige twist
Op basis van: 30% gekke wortels
 Genoeg voor 2 tot 3 personen
 Zonder gistextract en smaakversterkers
THT: 30 Juli 2019
Bevat koriander, selderij, sinaasappelsap en zout

  • 3,75
  • Ex. BTW: 3,54 (RF0505)

 Op Voorraad
Voor 13:00 besteld op werkdagen, morgen in huis.

De waardering van realflavors.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 100 reviews.© 2018 CreaNext