Kromkommer Pastinaaksoep 570 ml

  • Kromkommer Pastinaaksoep 570 ml
Pure pastinaaksoep met een unieke frisse smaak van gekke pastinaken. Even opwarmen en genieten. Zonder gistextract, smaakversterkers en toegevoegde suikers.

Wow! Met de aankoop van 1 zak Kromkommer pastinaaksoep redt je maar liefst 155 gram gekke pastinaken.

Pastinaken
De pastinaken welke gebruikt worden voor deze soep komen van twee telers: Martin Topper (Zonneheerdt) in de Flevopolder en Jan en Sam van Geffen (Arenosa) in Lelystad.

Met zo’n achternaam is er geen twijfel mogelijk: die moet onderdeel worden van de Krommunity! Martin is de derde generatie van familiebedrijf Zonneheerdt in de Flevopolder. Op het bedrijf worden de meest kleurrijke vollegrondgroenten geteeld. Regenboogpeen in oranje, geel, wit, paars… Ja, die bestaan! En waren er zelfs eerder dan de welbekende oranje wortel. Ook teelt hij gekleurde bieten in de mooiste kleuren én natuurlijk pastinaak. Deze zogenoemde ‘vergeten groenten’ zijn weer aan een opmars bezig. Sterker nog: ze zijn hot, hot, hot! Martin is trots op deze groenten en teelt ze met veel passie. Hij vindt het belangrijk dat consumenten weten waar groenten vandaan komen en wat hun echte smaak is. Maar daarvoor moeten er natuurlijk zoveel mogelijk groenten op ons bord belanden. We vinden het dan ook top dat Martin zich sinds begin 2017 heeft aangesloten bij onze Krommunity. En nu kun jij zijn te gekke pastinaken proeven!

Een vader en zoon die dagelijks vol passie de lekkerste groente telen. Daar worden wij blij van! Jan en Sam telen op hun biologische bedrijf Arenosa verschillende vergeten groenten, waaronder pastinaak. De naam Arenosa komt uit het Latijn en betekent ‘alles wat op zand groeit’. Jan is ooit begonnen met het telen op de zandgronden van het Gelderse Lunteren. Inmiddels zit Arenosa in het schone Lelystad. Jan houdt zich voornamelijk bezig met akkerbouw en Sam zich ontfermt over de werknemers, de inpaklijnen en inkoop bij andere telers. Want samenwerken is de basis van hun bedrijf. In totaal leveren 9 verschillende biologische pastinaaktelers hun product aan Sam en Jan. Zij zorgen ervoor dat deze bij de klant terecht komen. Sinds Sam en Jan zich begin 2017 hebben aangesloten bij onze Krommunity, kunnen we dus van extra veel telers pastinaken redden. Yummie!

Kromkommer
Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun ‘looks’. Dat is toch krom? Maar ook schommelingen in de productie en gebrek aan communicatie binnen de keten zorgen voor groente-overschotten die vervolgens doorgedraaid worden. Met de smaak en kwaliteit van al deze groenten is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Kromkommer zorgt er daarom op allerlei manieren voor dat deze groente weer terugkomen op JOUW bord. Want krom is het nieuwe recht.


Dit product is tenminste houdbaar tot: 30 November 2018.

Ingrediënten
Water, Pastinaak^ (27%), Kokosmelk, Ui, Rijstmeel, Zout, Knoflook, Citroensap, Lavas, Steranijs en zwarte Peper.
^Gekke groente.
Bevat zout.

Voedingswaarden per 100 ml
Energie 180 kJ / 43 kCal Koolhydraten
4,6 gram
Eiwitten 0,8 gram  - waarvan suikers 1,8 gram
Vetten 2,1 gram   - waarvan van nature aanwezige suikers 1,8 gram
 waarvan onverzadigde vetten 0,5 gram   - waarvan toegevoegde suikers 0 gram
 waarvan verzadigde vetten
1,6 gram Zout 0,52 gram

Gebruik
Warm de soep even op in een pannetje (absoluut niet in de magnetron) en genieten maar. Deze soep is genoeg voor 2 tot 3 personen. Nog lekkerder met fijn gehakte walnoten of een snufje nootmuskaat.

Verpakking
Stazak.

Pure pastinaaksoep
Op basis van: 27% gekke pastinaken
 Genoeg voor 2 tot 3 personen
 Unieke frisse smaak
 Zonder gistextract, smaakversterkers en toegevoegde suikers
THT: 30 Juni 2019
Bevat zout

  • 3,75
  • Ex. BTW: 3,54 (RF0792)

 Op Voorraad
Voor 13:00 besteld op werkdagen, morgen in huis.

De waardering van realflavors.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 100 reviews.© 2018 CreaNext