Kromkommer Koele Soep 570 ml

  • Kromkommer Koele Soep 570 ml
Pure koele soep gemaakt van gekke snoeptomaatjes en k(r)omkommer. Gazpacho, maar dan op zijn Nederlands. Heerlijk om koud te eten tijdens warme dagen, ook perfect voor onderweg. Zonder gistextract, smaakversterkers en toegevoegde suikers.

Wow! Met de aankoop van 1 zak Kromkommer koele soep redt je maar liefst 340 gram gekke groente.

Snoeptomaatjes
De snoeptomaatjes zijn afkomstig van Greenco, een bedrijf wat snoeptomaatjes teelt in het Brabantse Someren en het Westlandse Honselersdijk. De Kromkommer tomatensoep is niet alleen super lekker, maar ook extra verrassend door de overheerlijke hele snoeptomaatjes die er in zitten. Deze tomaatjes komen van Greenco. Een groot en innovatief groententeelt bedrijf, dat je misschien wel kent van de Tommies snoeptomaatjes. Het bedrijf is in eigendom van zes aandeelhouders: Jan Zegwaard, René Zwinkels, Henk van der Loos, Aad van Mil, Ab van Marrewijk en Jos van Mil. Al deze tomatentelers werken nu samen en houden zich niet alleen bezig met het telen, maar ook het importeren, verpakken en vermarkten van de tomaatjes. Het idee om een snoeptomaatje op de markt te brengen ontstond jaren geleden, nadat het zwagers Ab en Jos was opgevallen dat kinderen steeds meer zoetigheid snoepten. De twee wilden graag een gezonder alternatief bieden en gingen daarvoor op zoek naar een lekker gezond tomaatje. Inmiddels verpakt Greenco 20 miljoen tomaatjes per week en liggen de Tommies in vrijwel alle grote supermarkten. Tijdens Fruit Logistica in Berlijn werd zelfs bekend gemaakt dat Greenco zich mag rekenen tot de top 5 van beste tomatentelers ter wereld. Das best een eer! De snoeptomaatjes van Greenco zijn niet alleen super lekker als snack, zo doen het ook erg goed als balletjes in onze Kromkommer tomatensoep. En sinds kort verrassen wij jullie niet alleen met gele snoeptomaatjes, maar zwemmen er ook rode en oranje snoeptomaatjes in onze soep. Ook kun je de tomaatjes tegenkomen in de tijdelijke koele soep.

Komkommer
Wist je dat komkommers oorspronkelijk uit India komen? Via de Romeinen hebben ze uiteindelijk hun weg gevonden naar Europa. Gelukkig maar! Onze komkommerteler René Welles weet alles van komkommers. En ook bij hem valt de spreekwoordelijke appel niet ver van de boom. Samen met zijn vrouw Cora is hij de derde generatie die aan het hoofd staat van het tuinbouwbedrijf Welles B.V. Samen telen zij komkommers en tomaten in Grubbenvorst en in America. Dit is samen zo’n 90.000 m². Dat is best veel!
Toen wij bij René op bezoek kwamen vertelde hij ons dat komkommers telen een vak apart is. Het is misschien wel het moeilijkste product om te telen. Maar die uitdaging gaat hij graag aan. Met succes, want zijn komkommers zijn heerlijk. Niet alle komkommers die bij René en Cora vandaan komen kunnen een plekje op de markt krijgen. Vooral de klasse “Kromme 3” heeft maar weinig fans. Daar snappen wij natuurlijk helemaal niks van. Dus zijn we aan het ontwikkelen geslagen. Deze kromkommers hebben nu een mooi plekje gekregen in onze Koele Soep. Yum!

Kromkommer
Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun ‘looks’. Dat is toch krom? Maar ook schommelingen in de productie en gebrek aan communicatie binnen de keten zorgen voor groente-overschotten die vervolgens doorgedraaid worden. Met de smaak en kwaliteit van al deze groenten is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Kromkommer zorgt er daarom op allerlei manieren voor dat deze groente weer terugkomen op JOUW bord. Want krom is het nieuwe recht.


Dit product is tenminste houdbaar tot: 30 November 2019.

Ingrediënten
Snoeptomaatjes^ (35%), Water, Komkommer^ (25%), Ui, rode Paprika, Olijfolie, Zout, Citroensap, rode Wijnazijn, Knoflook, Kurkuma, zwarte Peper en Cayennepeper.
^Gekke groente.
Bevat zout.

Voedingswaarden per 100 ml
Energie186 kJ / 44 kCalKoolhydraten
2,4 gram
Eiwitten0,6 gram - waarvan suikers2,2 gram
Vetten3,4 gram  - waarvan van nature aanwezige suikers2,2 gram
 waarvan onverzadigde vetten2,9 gram  - waarvan toegevoegde suikers0 gram
 waarvan verzadigde vetten
0,5 gramZout0,68 gram

Gebruik
Deze koele soep eet je ijskoud. Serveer de soep in een glas (met of zonder rietje). Ook erg makkelijk voor onderweg. Deze soep is genoeg voor 2 tot 3 personen.

Verpakking
Stazak.

Pure koele soep
Op basis van: 35% gekke snoeptomaatjes en 25% k(r)omkommer
 Genoeg voor 2 tot 3 personen
 Om koud te eten, ook perfect voor onderweg
 Zonder gistextract, smaakversterkers en toegevoegde suikers
THT: 30 November 2019
Bevat zout

  • 3,75
  • Ex. BTW: 3,54 (RF0897)

 Op Voorraad
Voor 13:00 besteld op werkdagen, morgen in huis.

De waardering van realflavors.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 100 reviews.© 2018 CreaNext