Kromkommer Bietensoep 570 ml

  • Kromkommer Bietensoep 570 ml
Pure bietensoep met een bijzonder frisse smaak gemaakt van gekke bieten. Even opwarmen en genieten. Zonder gistextract, smaakversterkers en toegevoegde suikers.

Wow! Met de aankoop van 1 zak Kromkommer bietensoep redt je maar liefst 175 gram gekke bieten.

Bieten
De bieten welke gebruikt worden voor deze soep komen van drie telers: Krispijn van den Dries (Boerderij Groeizaam) uit Emmeloord, Piet van Andel uit Zeewolde, Sander Eriks (Eriks Groeneveld) uit Groeneveld.

Krispijn van den Dries werd een echte beroemdheid in 2012 nadat hij 6 ton aardappelen stortte op de Dam in Amsterdam die mensen gratis mochten komen ophalen. Dit was geen stunt, maar meer een noodkreet omdat hij met tonnen aardappelen was blijven zitten die geen cent opbrachten. De zogeheten Pieper Challenge moest mensen bewust maken van het gesleep met eten wereldwijd en de lage prijzen die boeren daardoor krijgen voor hun producten. Met deze boodschap haalde Krispijn vele kranten en nieuwsrubrieken. Maar wij kennen Krispijn niet alleen als passievolle aardappelboer. Deze bezige bij is namelijk van heel veel markten thuis. Krispijn vormt inmiddels de derde generatie telers in de familie. Samen met zijn vader en een compagnon runt hij een boerenbedrijf in Ens. Daarnaast is Krispijn manager van Boerderij Groeizaam in Emmeloord, een plaatsje gelegen in het hart van de Noordoostpolder. Groeizaam is een zorgboerderij waar mensen met een beperking op hun eigen tempo en naar eigen kunnen, biologisch-dynamische groenten en bloemenJe kunt bij Krispijn niet alleen terecht voor de bekende groenten zoals aardappels, tomaten, paprika’s, komkommers, rode bieten en andijvie, maar ook voor de zogeheten vergeten groenten als winterpostelein, paarse spruitjes en oranje, witte, gele en paarse wortels (Ja die bestaan echt!). In totaal verbouwt Krispijn met zijn team maar liefst veertig verschillende kleurrijke gewassen. Zowel de gekke bietjes als de gekke wortels van Krispijn vind je terug in onze soep. En wat vindt onze expert daar nu eigenlijk zelf van? Krispijn: ‘Ik vond de bietensoep het meest speciaal. Ik had nog nooit bietensoep gehad, zie het ook nergens in de supermarkt. Een frisse smaak, bietachtig maar erg lekker’.

Piet en zijn vrouw Maart hebben een prachtig bedrijf in Zeewolde. Hier worden niet alleen bieten, maar ook pompoenen, aardappelen, uien en sjalot geteeld. Allemaal super lekker natuurlijk, maar wij zijn vooral fan van de gekke bieten! En die zijn er in allerlei maten en soorten. Duurzaamheid is erg belangrijk voor Piet. En dat blijkt niet alleen uit de manier waarop hij zijn producten teelt. Sinds een jaar of drie heeft Piet bijvoorbeeld ook het dak van zijn loods bedekt met zonnepanelen én heeft hij samen met een aantal andere ondernemers uit de buurt geïnvesteerd in het op één na grootste windmolenpark van Nederland met 36 molens die maar liefst 166.000 huishoudens van energie kunnen voorzien! NIMBY (not in my back yard) is zeker geen uitspraak voor Piet. Hij vindt het prachtig dat er ook windmolens op zijn terrein staan en dat hij kan meehelpen aan het opwekken van duurzame energie. Hoe tof!

Oranje, geel, wit en paars. Het is een kleurrijke bedoeling op het bedrijf Eriks Groenveld van Sander en Rosita in het plaatsje Groenveld. In de jaren 90 verruilde vader Eriks het gemengde bedrijf met koeien en allerlei verschillende gewassen, voor een bedrijf waar uitsluitend wortels en bieten worden geteeld en verwerkt. Zo kon er extra veel aandacht besteed worden aan speciale wortel- en bietenrassen. Het hele jaar door wordt er hard gewerkt om alle groenten met veel liefde te verbouwen en verwerken. Maar zoals onze trouwe fans inmiddels weten, brengt Moeder Natuur niet alleen groenten in allerlei kleuren, maar ook in verschillende vormen en maten. Te klein, te groot, te dun, een plekje of een extra beentje: sinds juli 2017 zorgen we samen met Sander en Rosita dat deze beauty’s een mooi plaatsje krijgen in onze soep.

Kromkommer
Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun ‘looks’. Dat is toch krom? Maar ook schommelingen in de productie en gebrek aan communicatie binnen de keten zorgen voor groente-overschotten die vervolgens doorgedraaid worden. Met de smaak en kwaliteit van al deze groenten is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Kromkommer zorgt er daarom op allerlei manieren voor dat deze groente weer terugkomen op JOUW bord. Want krom is het nieuwe recht.


Dit product is tenminste houdbaar tot: 30 Mei 2019.

Ingrediënten
Water, Rode Biet^ (35%), Sinaasappelsap (4%), Kokosmelk (4%), Ui, Rijstmeel, Selderij, Laurier, Lavas, Knoflook, Foelie, Azijn en Zout.
^Gekke groente.
Bevat selderij, sinaasappelsap en zout.

Voedingswaarden per 100 ml
Energie116 kJ / 28 kCalKoolhydraten
4,1 gram
Eiwitten0,7 gram - waarvan suikers2,3 gram
Vetten0,7 gram  - waarvan van nature aanwezige suikersonbekend
 waarvan onverzadigde vetten0,1 gram  - waarvan toegevoegde suikersonbekend
 waarvan verzadigde vetten
0,6 gramZout0,89 gram

Gebruik
Warm de soep even op in een pannetje (absoluut niet in de magnetron) en genieten maar. Deze soep is genoeg voor 2 tot 3 personen. Nog lekkerder met een scheutje balsamico, stukjes appel of wat mierikswortel.

Verpakking
Stazak.

Pure bietensoep
Op basis van: 35% gekke bieten
 Bijzonder frisse smaak
 Genoeg voor 2 tot 3 personen
 Zonder gistextract, smaakversterkers en toegevoegde suikers
THT: 30 Mei 2019
Bevat selderij, sinaasappelsap en zout

  • 3,75
  • Ex. BTW: 3,54 (RF0009)

 Op Voorraad
Voor 13:00 besteld op werkdagen, morgen in huis.

De waardering van realflavors.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 100 reviews.



© 2018 CreaNext