Clearspring Japanse Thee Ervaring

De oorsprong van de thee

Een deel van de Clearspring groene thee wordt geteeld door de Nagata familie in de heuvels rond Kyoto. Dit familiebedrijf kweekt op speciale methode bekend als "Nature Farming" excellente groene thee. Door het onderhouden van een semi-wilde omgeving wordt de grond vitaler. De planten worden niet overmatig beschermd en worden gevoed met compost wat samen met bodembedekking helpt om de groei van onkruid tegen te gaan en de vochtigheid van de grond te behouden. Waar de meeste theeboeren hun planten 15 tot 20 keer per jaren sprayen hebben onze planten de kracht om te gedijen zonder chemicaliën. Hierdoor is de opbrengst iets lager, maar daarentegen is het resultaat wel beter en zijn de theeplanten tot wel 40 jaar productief, twee keer zo lang als normale theeplanten.

De productie van de thee

Binnen 24 uur na de oogst worden de theebladeren voor groene thee gestoomd. Dit proces gebeurt zo snel om de activiteit van enzymen te blokkeren zodat het theeblad niet oxideert. Afhankelijk van het soort thee worden de theebladeren verder verwerkt. De sencha thee wordt bijvoorbeeld gerold en de hojicha thee wordt gerold en geroosterd.

Thee soorten



Matcha

Matcha is fijn gemalen groene theepoeder gemaakt van de beste kwaliteit Japanse theebladeren. De matcha groeit de laatste weken voor de oogst in de schaduw wat ook zorgt voor de herkenbare felgroene kleur. De theebladeren worden gestoomd en langzaam met stenen gemalen. Wanneer je matcha thee drinkt drink je het volledige blad, waardoor je alle voedingsstoffen van het blad binnen krijgt. Alhoewel matcha relatief nieuw is in de Westerse wereld wordt matcha al voor meer dan 900 jaar gedronken in thee ceremonies.

Het verschil tussen matcha en sencha

De theeplanten waarvan matcha gemaakt wordt groeien enkele weken voor het oogsten in de schaduw. Hierdoor bouwt chlorofyl op en krijgen de bladeren ook de typerende felgroene kleur. De theebladeren van de first flush worden hierna gestoomd en langzaam gemalen tot een zeer fijn poeder met behulp van stenen. Sencha is een thee welke in Japan dagelijks wordt gedronken. Matcha wordt gezien als iets exclusiefs en wordt meestal gedronken bij speciale gebeurtenissen, veelal in de vorm van een Japanse theeceremonie.

Het verhaal van de matcha

Engelstalige video

Matchapoeder

Ceremonieel

De allerbeste kwaliteit matcha perfect voor als je de echte Japanse matcha ervaring wilt.

Bekijk dit product

Premium

Premium kwaliteit matcha. Lekker om zo te drinken, maar betaalbaar genoeg om te verwerken in gerechten.

Bekijk dit product

Premium losse groene thee

Gyokuro

Elegant | umami rijk

Exclusieve premium groene thee. Net zoals bij matcha groeien deze jonge theebladeren vanaf 20 dagen voor de oogst in de schaduw, dit zorgt voor een elegante umami rijke groene thee.

Bekijk dit product

Matcha-sencha

Rijk | zacht

Harmonieuze bland van 95% sencha en 5% ceremoniële matcha. Een hoogwaardige groene thee met een rijke zachte smaak.

Bekijk dit product

Traditionele losse groene thee

Genmaicha

Nootachtig

Een blend van 50% groene Japanse thee met 50% geroosterde volkoren rijst.

Bekijk dit product

Sencha

Licht | verfrissend

Biologische groene sencha thee van jonge theebladeren. Een lichte verfrissende Japanse thee.

Bekijk dit product

Traditionele groene thee

Genmaicha

Nootachtig

Een blend van 50% groene Japanse thee met 50% geroosterde volkoren rijst.

Bekijk dit product

Hojicha

Rokerig | nootachtig

Gemaakt van geselecteerde rijpere bladen die worden geroosterd. Dit zorgt voor een unieke smaak en een lager gehalte cafeïne.

Bekijk dit product

Kukicha

Mild | zacht

Gemaakt van geselecteerde twijgen en stengels van Japanse theeplanten. Het roosteren reduceert het cafeïnegehalte en zorgt voor een delicaat nootachtig aroma.

Bekijk dit product

Matcha-sencha

Rijk | zacht

Harmonieuze bland van 95% sencha en 2,5% premium matcha. Een hoogwaardige groene thee met een rijke zachte smaak.

Bekijk dit product

Oolong

Rijk | rokerig

Oolong bevindt zich tussen zwarte en groene thee. De thee wordt gedeeltelijk gefermenteerd. Dit zorgt voor een rijke smaak zonder bitterheid.

Bekijk dit product

Sencha

Licht | verfrissend

Biologische groene sencha thee van jonge theebladeren. Een lichte verfrissende Japanse thee.

Bekijk dit product