
Typisch Duits pastasoort

Van 100% biodynamische spelt

Voor traditionele Zuid-Duitse gerechten

Van spelt uit het Duitse Schwäbischen Alb
Demeter biologische spelt spätzle
Deze typisch Duitse pasta wordt bereid zonder ei van 100% biodynamische spelt van een Demeter-coöperatie in Schwäbischen Alb, Baden-Württemberg. De speltgries wordt voortdurend vermengd met water en gekneed tot de juiste consistentie wordt bereikt. Daarna wordt het deeg door een vorm geperst. Na het vormen gaat de spätzle door een stoombad. Het geleidelijke droogproces zorgt ervoor dat het vocht niet te snel aan de pasta wordt onttrokken zodat er een mooi ruw oppervlakte ontstaat.
Gebruik voor traditionele Zuid-Duitse gerechten. Kook 9 tot 11 minuten in een ruime hoeveelheid gezouten water.
Productdata
Ingrediënten
100% Speltgries**.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Bevat gluten (spelt). Spelt is een tarwesoort. Kan ei bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Naturata AG
Am alten Kraftwerk 6
Marbach, Duitsland
Herkomst
Speltgries [Schwäbischen Alb, Duitsland]. Gemaakt in Duitsland.
Verpakking
Papier [13 g]. Volledig recyclebare papieren verpakking.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1429 kJ / 352 kCal |
Vetten | 1,2 gram |
waarvan verzadigd | 0,3 gram |
waarvan onverzadigd | 0,9 gram |
Koolhydraten | 72 gram |
waarvan suikers | 1,3 gram |
Eiwitten | 12 gram |
Zout | 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Van spelt uit Schwäbischen Alb
Al meer dan 30 jaar is de biodynamische spelt voor de Naturata pasta afkomstig van een Demeter-coöperatie van ongeveer 25 boeren uit Schwäbischen Alb in Baden-Württemberg. Vroegtijdige afspraken over hoeveelheden, eerlijke prijzen en betrouwbare afnameverplichtingen garanderen de boeren een economische basis voor hun bedrijf. De benodigde hoeveelheden graan worden vóór het zaaien afgesproken, zodat de vruchtwisseling hierop kan worden afgestemd. De bodem- en weersomstandigheden in het gebied zijn ideaal voor traditionele speltsoorten, die de Naturata pasta zijn fijne nootachtige smaak geven. De fabriek waar de pasta wordt gemaakt, bevindt zich op slechts een paar kilometer afstand. De korte transportwegen en de productie volgens strikte biodynamische criteria dragen bij aan de bescherming van natuurlijke hulpbronnen.
Ideeën voor in de keuken
Käsespätzle
Spätzle met bergkaas, gebakken ui, boter en soms spek. Vaak gegarneerd met bieslook. Een beroemd gerecht uit de Duitse keuken. Ook zeer geliefde in de Oostenrijkse regio's Vorarlberg en Tirol.
Spätzle mit Rinderbraten
Spätzle met runderstoofvlees en bruine jus. Soms geserveerd met wortel of rode kool.
Spätzle mit Geschnetzeltem
Spätzle met roomsaus van slagroom, reepjes varkensvlees en champignon. Vaak gegarneerd met peterselie.
Linsen mit Spätzle
Een traditioneel Schwäbisch gerecht bestaande uit een stoofpot van linzen, spek en azijn geserveerd met spätzle en worst.
Keurmerken

EU Biologisch
DE-ÖKO-006 | Duitse Landbouw

Demeter
Biodynamische landbouw
Meer weten