Keltisch zeezout, ook bekend als “Sel de Guérande”, wordt al ongeveer 2.000 jaar door zoutboeren in het Franse Bretagne gewonnen. Hiervoor wordt het zeewater door verschillende bassins geleid waarin het zoutgehalte steeds meer wordt geconcentreerd door verdamping in de zon. Dit totdat de zoutkristallen zich op de kleigrond van het kristallisatiebekken afzetten. De zoutkristallen worden dan met een speciaal gereedschap met de hand gewonnen. Het zout wordt natuurlijk niet geraffineerd. De klei die van nature voorkomt in de bodem van de zoutpannen bevat een hoog gehalte aan mineralen zoals magnesium en geeft het Keltische zeezout de karakteristieke kleur en smaak. Dit zout is wat knapperig en bijzonder rijk van smaak.
Dit bijzonder verfijnde zout is te gebruiken als universeel zout. De smaak komt bijzonder goed tot zijn recht in groentegerechten, denk bijvoorbeeld aan een veldsalade met gebakken champignons of een groene pastasalade.
Ingrediënten
100% Keltisch Zeezout.
Allergie informatie
Kan lupine en sesam bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Na opening afgesloten bewaren. Dit product is wanneer droog bewaard oneindig houdbaar.
Leverancier
Govinda Natur GmbH
Joseph Monier Straße 12
Neustadt, Duitsland
Herkomst
Keltisch Zeezout [Bretagne, Frankrijk]. Verpakt in Duitsland.
Verpakking
Plastic [4,5 g].
Prijs
Sinds de introductie op 1 mei 2025 is de prijs niet verhoogd.