Biologische glutenvrije flammkuchen bakmix.
bak makkelijk crispy flammkuchenspecialiteit uit de Elzas
op basis van glutenvrij havermeelen rijstmeel
naar smaak te beleggenmet bijvoorbeeld ui, vijg en geitenkaas
geproduceerd in Duitslandmet haver uit de Europese Unie
Biologische glutenvrije flammkuchen bakmix
Voor deze biologische flammkuchen bakmix hebben we ons favoriete glutenvrije meel gebruikt: zeer fijn gemalen havermeel uit de Bauckhof molen. Wij dachten, wat de Elzassers kunnen kunnen wij hier in het noorden ook. Maar dan bij voorkeur glutenvrij, veganistisch en met haver uit de regio. Wij zijn trots om je onze bakmix voor heerlijke crispy glutenvrije flammkuchen te presenteren! Makkelijk te bakken.
Deze verpakking bevat 2 zakjes met elk 200 gram bakmix. Deze verpakking is genoeg voor 2 bakplaten.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
De oorsprong van de flammkuchen
Flammkuchen is een gerecht wat zijn oorsprong vindt in de Elzas en ook wel bekend is onder de Franse benaming tarte flambée. Het gerecht werd gemaakt door lokale boeren die eenmaal per week bezig waren met brood bakken. De flammkuchen werden bereid om de temperatuur van de houtoven te testen. Wanneer de flammkuchen snel genoeg goed gebakken waren was de oven klaar om brood te bakken. Pas vanaf de jaren 60 toen er een "pizzagekte" was vindt de flammkuchen zijn weg naar de restaurants. Traditioneel wordt flammkuchen gemaakt van dun uitgerold brooddeeg ingesmeerd met crème fraîche en belegd met dungesneden ui en spek.
Dit is Bauckhof
Recept | Flammkuchen
Ingrediënten
1 zakje Bauckhof Flammkuchen Bakmix | 140 ml Water
koud | 1 eetlepel
Appelazijn | 1 eetlepel
Olie neutraal
Bereiding
Stap 1
Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng tot een goed deeg.
Stap 2
Leg een vel bakpapier op het werkvlak en rol het deeg uit. Bestuif eventueel met wat meel. Rol uit tot het formaat van de bakplaat.
Stap 3
Leg het bakpapier met het deeg op de bakplaat en beleg.
Stap 4
Bak de flammkuchen 10-15 minuten naar de dikte van het beleg op 250ºC onder in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte of de pizzastand.
Beleg
Klassiek
Basis 200 g Crème Fraîche / Plantaardige Room | Zout | Peper
Beleg 100 g Spekblokjes | 1 Ui dun gesneden
Garnering Bieslook
Gourmet
Basis 200 g Crème Fraîche / Plantaardige Room |
Provençaalse Kruidenmix | Zout | Peper
Beleg 100 g Geitenkaas Schijfjes | 1 Rode Ui
dun gesneden | 2
Vijgen dun gesnedenGarnering Bieslook
Zalm
Basis 200 g Crème Fraîche / Plantaardige Room | Zout | Peper
Beleg 100 g Zalm
warm gerookt | 1 Rode Ui
dun gesneden | 1 eetlepel
Kappertjes uitgelektGarnering Rucola
Zoet
Basis 200 g Crème Fraîche / Plantaardige Room
Beleg Appel
dun gesneden schijfjes |
Walnoten stukjes |
Ceylon Kaneel |
SuikerGarnering Rucola
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrij Havermeel* (35%), Wit Rijstmeel*, Maïszetmeel*, Volkoren Gierstmeel*, Vlozaadschil*, Zeezout en Verdikkingsmiddel (Xanthaan).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Mogelijk sporen van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Havermeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
35 g papier | 10 g PP plastic
Het doosje mag in de papierbak en de zakjes mogen in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1487 kJ / 351 kCal |
Vetten | 2,5 gram |
- waarvan verzadigd | 0,5 gram |
- waarvan onverzadigd | 2 gram |
Koolhydraten | 73 gram |
- waarvan suikers | 0,4 gram |
Vezels | 4,6 gram |
Eiwitten | 6,5 gram |
Zout | 1,4 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score

Berekend voor de bakmix.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed GrainOATS-DE-018-111