Demeter biologisch glutenvrije appel-kruimel muffins bakmix.
lekkere glutenvrije appel-kruimel muffinsmet bakvormpjes
makkelijk te bereiden15 minuten
ook vegan te bereidenmet margarine en appelmoes
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische glutenvrije appel-kruimel muffins bakmix
Demeter biologische glutenvrije appel-kruimel muffins bakmix. Met deze bakmix bereid je makkelijk lekkere glutenvrije muffins, binnen 15 minuten kunnen de muffins de oven in. Ook veganistisch te bereiden.
Deze verpakking is genoeg voor 12 muffins. In de verpakkingen zitten 12 muffinvormpjes.
Minder zoet
In Duitsland gebruikt men over het algemeen minder suiker in cake, desserts, koek en taart. Dat is ook bij deze bakmix het geval. De appeltaart is dus niet mierzoet maar heeft een gebalanceerde aangenaam zoete smaak.
Eet suikerhoudende producten met mate
Ja cheesecake is lekker, maar te veel vrije suikers consumeren is helaas slecht voor je gezondheid. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld diabetes en overgewicht. Eet suikerhoudende producten daarom met mate. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert vrouwen om per dag niet meer dan 50 gram vrije suikers te consumeren en mannen om per dag niet meer dan 60 gram vrije suikers te consumeren. En wat zijn vrije suikers dan? Met vrije suikers worden kristalsuikers, siropen en sappen bedoeld. Van nature aanwezige suikers, zoals in een appel of in havervlokken, vallen hier niet onder.
Appel-kruimel muffins bakken
Recept | Appel-kruimel muffins
Serveer met bijvoorbeeld vanillesaus, vanille ijs of slagroom.
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Appel-Kruimel Muffins Bakmix | 175 g Boter
zacht | 1 Ei | 200 g Appel
in kleine blokjesOptioneel: 1/2 theelepel
Ceylon Kaneel | 30 g
Amandelschaafsel
Bereiding
Stap 1
Doe de bakmix samen met de boter en het ei in de kom. Verkneed met de handen of een mixer met kneedhaken tot een goed kruimelig deeg.
Stap 2
Zet 1/3 van het deeg aan de kant als topping. Vermeng de rest van het deeg gelijkmatig met de appelblokjes.
Stap 3
Verdeel het deeg gelijkmatig over de muffinsvormpjes. Schep telkens van het deeg met een eetlepel een ruime hoeveelheid deeg, doe in de vormpjes en druk licht aan.
Stap 4
Vermeng het resterende deeg eventueel met wat kaneel en amandelschaafsel.
Stap 5
Verdeel het resterende deeg gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Stap 6
Bak circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC (boven- en onderwarmte). Laat goed afkoelen op een rooster.
Recept | Vegan appel-kruimel muffins
Serveer met bijvoorbeeld vanillesaus, vanille ijs of slagroom.
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Appel-Kruimel Muffins Bakmix | 100 g Margarine
zacht | 100 ml
Appelmoes ongezoet | 200 g Appel
in kleine blokjesOptioneel: 1/2 theelepel
Ceylon Kaneel | 30 g
Amandelschaafsel
Bereiding
Stap 1
Doe de bakmix samen met de margarine en de appelmoes in de kom. Verkneed met de handen of een mixer met kneedhaken tot een goed kruimelig deeg.
Stap 2
Zet 1/3 van het deeg aan de kant als topping. Vermeng de rest van het deeg gelijkmatig met de appelblokjes.
Stap 3
Verdeel het deeg gelijkmatig over de muffinsvormpjes. Schep telkens van het deeg met een eetlepel een ruime hoeveelheid deeg, doe in de vormpjes en druk licht aan.
Stap 4
Vermeng het resterende deeg eventueel met wat kaneel en amandelschaafsel.
Stap 5
Verdeel het resterende deeg gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Stap 6
Bak circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC (boven- en onderwarmte). Laat goed afkoelen op een rooster.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Havervlokken** (39%), Ruwe Rietsuiker*, Glutenvrij Havermeel** (25%), Rijstzetmeel*, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Wijnsteenzuur) en Maïszetmeel), Steenzout en Vanille*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van ruwe rietsuiker en toegevoegd zout in de vorm van steenzout. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrije Havervlokken [Europese Unie] en Glutenvrij Havermeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
35 g papier | 10 g polypropeen plastic
Het doosje mag in de papierbak en de zakjes mogen in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1575 kJ / 373 kCal |
Vetten | 4,3 gram |
- waarvan verzadigd | 0,7 gram |
- waarvan onverzadigd | 3,6 gram |
Koolhydraten | 72 gram |
- waarvan suikers | 29 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Vezels | 6,2 gram |
Eiwitten | 8,5 gram |
Zout | 0,75 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score

Berekend voor de bakmix.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
DemeterBiologisch-dynamische teelt
Crossed GrainOATS-DE-018-116