Geleerpoeder om marmelade of jam zonder toegevoegde suikers te maken. Dit geleerpoeder is op basis van appelpectine en gezoet met stevia extract en erythritol. Daarnaast bevat het geleerpoeder een zuurteregelaar zodat je zelf alleen nog fruit hoeft toe te voegen: zo maak je makkelijk marmelade of jam. Deze appelpectine is niet behandeld met ammonia (niet geamideerd).
1 zak is genoeg voor 1 kg fruit.
Dit product is tenminste houdbaar tot: 05-02-21.
Ingrediënten
Zoetstoffen (Erythritol en Steviolglycosiden uit Stevia Bladeren), Geleermiddel (Niet geamideerde Appelpectine) en Zuurteregelaars (Citroenzuur en Calciumcitraat).
Bevat mogelijk sporen van gluten, melkeiwit en soja.
Voedingswaarden per 100 g
Energie | 61 kJ / 15 kCal | Koolhydraten
| 1 gram* |
Eiwitten | 0,1 gram | - waarvan suikers | 0,2 gram |
Vetten | 0,1 gram | - waarvan van nature aanwezige suikers | 0,2 gram |
- waarvan onverzadigde vetten | 0 gram | - waarvan toegevoegde suikers | 0 gram |
- waarvan verzadigde vetten
| 0,1 gram | Zout | 0,12 gram |
*Erythritol is een polyol. Formeel gezien vallen polyolen onder de categorie koolhydraten, maar polyolen gedragen zich niet als koolhydraten. De erythritol polyolen worden niet opgenomen door het lichaam en hierdoor krijg je dus ook geen calorieën en koolhydraten binnen. Biosusse heeft om deze reden de keuze gemaakt om polyolen niet onder koolhydraten te vermelden.
Gebruik
Te gebruiken als geleermiddel voor jam en marmelade. Hoe maak je jam:
- Snijdt 1 kg fruit in stukjes.
- Vermeng het fruit met 1 zak geleerpoeder.
- Laat het fruit onder regelmatig roeren minstens 6 minuten koken.
- Vul de marmelade of jam af in goed gereinigde glazen potjes.
- Zet de potjes 5 minuten op de kop.
Overmatig gebruik kan laxerend werken.
Verpakking
Zakje.
Vragen? Wij helpen je graag!