Biologisch foniomeel, fijn gemalen meel van een traditioneel gewas uit Burkina Faso.
volle nootachtige smaakglutenvrij "graan"
perfect voor hartige bakselszoals brood en pannenkoeken
8,3 g eiwitten en 2,4 g vezelsper 100 gram
uit Burkina Fasotraditioneel gewas
Biologisch foniomeel
Biologisch foniomeel uit Burkina Faso. Een uniek glutenvrij "graan" met een volle nootachtige smaak wat te zien is als kruising tussen couscous en quinoa. Fonio is een traditioneel West-Afrikaans gewas wat kan groeien op droge en niet zo vruchtbare grond. Dit "graan" wordt waarschijnlijk al meer dan 5.000 jaar geteeld en is sinds kort goedgekeurd voor consumptie in de Europese Unie.
Te gebruiken voor hartige baksels zoals brood en pannenkoeken.
Productdata
Ingrediënten
100% Half Volkoren Fonio*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen. Glutenvrij.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Gaia
La Rey Route de Gaillac
Graulhet, Frankrijk
Herkomst
Afkomstig uit Burkina Faso.
Verpakking
Verpakt in een plastic zak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1639 kJ / 386 kCal |
Vetten | 0,6 gram |
- waarvan verzadigd | 0,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,5 gram |
Koolhydraten | 85,7 gram |
- waarvan suikers | 0,6 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,6 gram |
Vezels | 2,4 gram |
Eiwitten | 8,3 gram |
Zout | 0,01 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischFR-BIO-01
Niet-EU-Landbouw
Crossed GrainFR-064-001
Vragen? Wij helpen je graag!