• Dr. Goerg Ontgeurde Kokosolie Bio 500 ml
Biologische ontgeurde kokosolie uit de Filipijnen. Deze biologische kokosolie wordt binnen 72 uur gemaakt van vers geoogste kokosnoten van kleinschalige Filipijnse bio boeren. Deze kokosnoten worden dagelijks vers geoogst en aangeleverd. Door de snelle verwerking en het gebruik van goede kokosnoten smaakt deze kokosolie niet "ranzig".

Zonder kokosgeur en -smaak
Deze biologische kokosolie is ontgeurd door stoom (waterdamp) over de kokosolie te leiden. Deze stoom neemt de smaak- en geurstoffen in zich op waardoor deze stoffen uit de kokosolie verdwijnen. Hierdoor proef en ruik je geen kokos meer.

Hittestabiel
Ontgeurde kokosolie is perfect voor bakken, braden, frituren en wokken omdat ontgeurde kokosolie door zijn samenstelling hittestabiel is tot 234°C. Doordat kokosolie niet snel verbrand is kokosvet beter dan ander vet zoals bijvoorbeeld roomboter (verbrandt bij 130°C) en olijf- en zonnebloemolie (verbrandt bij 160°C). Ook bak en braad margarine bestaat grotendeels uit zonnebloemolie.

Kokosvet
Kokosvet en kokosolie zijn hetzelfde. Kokosolie verwijst naar de vloeibare vorm, kokosolie is vloeibaar vanaf 24°C. In bijvoorbeeld de Filipijnen is kokosolie bijna altijd vloeibaar. In Nederland is kokosvet een betere benaming aangezien kokosolie in Nederland meestal hard is en dus kokosvet is.

Dr. Goerg Kokosolie


Geoogste kokosnoten

Fair Trade for Fair Life
Dr. Goerg betaalt de boeren en werknemers een eerlijk bedrag waarvan ze goed kunnen leven. Ook zijn de boeren en werknemers verzekerd en krijgen ze een pensioen. Daarnaast heeft Dr. Goerg het Fair Trade for Fair Life project. Met dit project helpt Dr. Goerg de lokale bevolking op de Filipijnen, bijvoorbeeld door scholen en weeshuizen te steunen, benadeelde boeren kokospalmen te geven en het schenken van kokosproducten op de Filipijnen. De eigenaar van Dr. Goerg (Manfred Görg) heeft in 2015 de Filipijnse liefdadigheidsprijs gewonnen voor het Fair Trade for Fair Life project.
Biologische ontgeurde kokosolie, ook wel biologisch smaakneutraal kokosvet genoemd, van de beste kwaliteit afkomstig van Dr. Goergs project op de Filipijnen. Deze biologische ontgeurde kokosolie wordt gemaakt van vers geoogste kokosnoten en alleen maar ontgeurd met stoom. Met deze ontgeurde kokosolie kun je toch gebruik maken van de voordelen van kokosolie, maar dan zonder de kokosgeur en - smaak. 

Ook verkrijgbaar als


Dit product is tenminste houdbaar tot: 27 Juli 2019.

Ingrediënten
100% ontgeurde Kokosolie*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.

Voedingswaarden per 100 g
Energie3685 kJ / 896 kCalKoolhydraten
< 0,5 gram
Eiwitten< 0,1 gram - waarvan suikers< 0,5 gram
Vetten99,4 gram  - waarvan van nature aanwezige suikers< 0,5 gram
 waarvan onverzadigde vetten7,8 gram  - waarvan toegevoegde suikers0 gram
 waarvan verzadigde vetten
91,6 gramVezels
< 0,1 gram


Zout
< 0,01 g

Gebruik
Kokosolie kan gebruikt worden voor bakken, braden, frituren en wokken. Ook is kokosolie geschikt om te gebruiken als boter, bijvoorbeeld voor op brood of in recepten.

Verpakking
Glazen pot.

Dr. Goerg Ontgeurde Kokosolie Bio 500 ml

Biologische ontgeurde kokosolie uit de Filipijnen
 Hittestabiel is tot 234°C
 Perfect voor bakken, braden, frituren en wokken
 Zonder kokosgeur- en smaak door ontgeuren met stoom
THT: 27 Juni 2019

  • 9,95
  • Ex. BTW: 9,39 (RF0464)

 Op Voorraad
Voor 13:00 besteld op werkdagen, morgen in huis.

Gerelateerde producten

Dr. Goerg Ontgeurde Kokosolie Bio 1 l

Dr. Goerg Ontgeurde Kokosolie Bio 1 l

Biologische ontgeurde kokosolie uit de Filipijnen
 Hittestabiel is tot 234°C
 Perfect voor bakken, braden, frituren en wokken
 Zonder kokosgeur- en smaak door ontgeuren met stoom
THT: 3 Mei 2020

14,95 Ex. BTW: 14,10

Dr. Goerg Ontgeurde Kokosolie Bio 200 ml

Dr. Goerg Ontgeurde Kokosolie Bio 200 ml

Biologische ontgeurde kokosolie uit de Filipijnen
 Hittestabiel is tot 234°C
 Perfect voor bakken, braden, frituren en wokken
 Zonder kokosgeur- en smaak door ontgeuren met stoom`
THT: 28 Juli 2019

4,95 Ex. BTW: 4,67

De waardering van realflavors.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.© 2018 CreaNext