Mochi is bijzonder veelzijdig, gemakkelijk te bereiden en wordt meestal geserveerd als hoofdingrediënt van een maaltijd. Het kan in de oven gebakken, gegrild, gebakken, gefrituurd of zelfs gekookt worden. Om in de oven te bakken, snijd je mochi in vierkantjes van 1,5 cm en bak je ze 8-10 minuten in een voorverwarmde oven. Ze zullen opzwellen en als ze gaar zijn, zijn ze bruin en knapperig aan de buitenkant en kauwbaar aan de binnenkant. Als ze te lang worden gebakken, barst het oppervlak en sijpelt het zachte deel naar buiten. Let dus goed op tijdens het bereiden! Serveer met dipsausjes of vullingen naar keuze zoals
tamari en
ahornsiroop voor een heerlijk zoet tussendoortje. Ook lekker gewikkeld in
geroosterde nori met een
tamari gember dip of in hapklare stukjes gesneden en toegevoegd aan soepen of stoofschotels vlak voor het opdienen als knapperige croutons. Voor de ultieme snelle en makkelijke snack bak je een paar stukjes mochi en rol je de hete rechthoekjes in geroosterde nori besmeerd met geraspte gember,
tamari en
wasabi... Hemels!