Biologische Fairtrade vegan rijst smeltchocolade.
romige soepele vegan smeltchocoladevergelijkbaar met melk chocolade
van 37% Fairtrade cacaomet rijststroop
cacao uit eerlijke handeltraceerbaar tot de oorsprong
geproduceerd in Belgiëvan cacao uit Peru
Biologische vegan rijst smeltchocolade
Biologische vegan rijst smeltchocolade, romige soepele vegan chocolade. Deze premium Belgische chocolade is gemaakt van 37% Fairtrade cacao uit Peru. Deze chocolade bevat geen sojalecithine.
Perfect voor al je baksels en chocoladecreaties. Smelt de chocolade zorgvuldig op de au bain-marie wijze.
Fairtrade cacao uit Peru
Chocolates From Heaven wil de cacaoboeren een betere toekomst bieden. Daarom neemt Chocolates From Heaven cacao rechtstreeks af van lokale coöperaties en kleinschalige boeren in Peru. Alle cacao is Fairtrade gecertificeerd, dit geeft de boeren een extra inkomen. Naast de Fairtrade bonus krijgen de boeren een extra bonus voor de hoge kwaliteit cacaobonen. Daarnaast worden de boeren opgeleid. Door een goede opleiding kan de boer een hogere opbrengst te weeg brengen wat weer zorgt voor een hoger inkomen. De cacao die gebruikt wordt is volledig traceerbaar tot de oorsprong, hierdoor kan kinderarbeid ook zoveel mogelijk worden uitgesloten.
Help met het planten van bomen
Met de aankoop van deze chocoladetablet help je met het planten van bomen op en rond de cacaoplantages. 2,5% van de omzet van Chocolates From Heaven gaat namelijk naar projecten om bomen te planten. Waarom bomen planten? Bomen reinigen de lucht die we inademen, bomen filteren het water wat we drinken, bomen bieden een habitat voor meer dan 80% van de landdieren, bomen verhogen de stabiele inkomsten voor de boer door bijvoorbeeld vruchten, bomen verbeteren de bodemkwaliteit en bomen zijn goed voor het klimaat door het vasthouden van CO2. Kortom het planten van bomen is een excellent idee!
Eet suikerhoudende producten met mate
Ja chocolade is lekker, maar te veel vrije suikers consumeren is helaas slecht voor je gezondheid. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld diabetes en overgewicht. Eet suikerhoudende producten daarom met mate. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert vrouwen om per dag niet meer dan 50 gram vrije suikers te consumeren en mannen om per dag niet meer dan 60 gram vrije suikers te consumeren. En wat zijn vrije suikers dan? Met vrije suikers worden kristalsuikers, siropen en sappen bedoeld. Van nature aanwezige suikers, zoals in een appel of in havervlokken, vallen hier niet onder.
Productdata
Ingrediënten
Rietsuiker*, Cacaoboter*, Rijststroop*, Cacaomassa*, Zonnebloemlecithine* en Natuurlijk Vanille Aroma*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van melkeiwit, noten en soja. Vrij van lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van rietsuiker en rijststroop. Zonder toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Klingele Chocolade NV
Noorwegenstraat 19
Evergem, België
Herkomst
Cacaomassa [Peru] en Cacaoboter [Peru].
Geproduceerd in België.
Verpakking
4 g papier
De papieren buitenverpakking is goed recyclebaar, deze mag in de papierbak. De binnenverpakking bestaat uit boterpapier, omdat dit boterpapier vettig is mag deze bij het restafval.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 2319 kJ / 554 kCal |
Vetten | 36 gram |
- waarvan verzadigd | 22 gram |
- waarvan onverzadigd | 14 gram |
Koolhydraten | 57 gram |
- waarvan suikers | 43 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Eiwitten | 2,1 gram |
Zout | 0,03 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,03 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischBE-BIO-02 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Fairtrade99,4% uit gecertificeerd eerlijke handel