Biologische Fairtrade decaffeinato koffiecapsules.
biologische Fairtrade decaffeinato koffiecapsulesvoor Nespresso® machines
wilde Arabica koffiebonenlangzaam medium geroosterd
bio-afbreekbare koffiecapsulesvrij van aluminium en BPA
uit Kaffa, Ethiopiëde bakermat van de koffie
Biologische decaffeinato koffiecapsules
Biologische decaffeinato koffiecapsules voor Nespresso® machines. Bio-afbreekbare koffiecapsules gevuld met wilde biologische Fairtrade Arabica koffie. Zonder plantage, puur natuur en met een ongelooflijk aroma. Deze koffie is in het wild verzameld en wordt langzaam geroosterd. Dit zorgt voor een bijzonder hoogwaardige koffie. Deze koffie wordt cafeïnevrije gemaakt door de bonen onder hoge druk te weken met koolzuur. Dit koolzuur neemt de cafeïne op en verdampt hierna door het drogen van de bonen. Een milde cafeïnevrije koffie met een kruidige grondtoon, licht zuurtje en een licht zoetje. Zowel te zetten als lungo en espresso.
Deze verpakking bevat 10 capsules met elk 5,5 gram koffie.
© Original Food
Koffie ID

Soort
Wilde gedecafeïneerde Arabica uit Kaffa, Ethiopië

Roast
Medium

Intensiteit
6/10

Kopgrootte
40 - 100 ml

Doorlooptijd
15 - 25 seconden

Geschikt voor
Espresso, lungo, cappuccino en latte macchiato
Bio-afbreekbare koffiecapsules
De capsules zijn bio-afbreekbaar, hierdoor worden grondstoffen beschermt en wordt afval verminderd. Binnen 12 weken industriële compostering wordt 90% van het materiaal omgezet in CO2 en water. Vrij van aluminium, genetische modificatie en BPA. De capsules hebben een papieren afsluiting, hierdoor worden problemen in de machine voorkomen.
In het wild verzameld
Deze biologische koffiebonen zijn in het wild verzameld in de regio Kaffa in Zuidwest-Ethiopië. Hier groeien de arabica koffiebonen in het bergregenwoud. De boeren beschermen het bergregenwoud en plukken de koffiekersen. Voor de beste kwaliteit worden uitsluitend rode rijpe koffiekersen geplukt. Deze koffiekersen worden 3 tot 6 weken in de zon gedroogd en regelmatig gerold, dit zorgt voor gelijkmatige droging en een goede beluchting. Hierna wordt de koffiekers mechanisch ontpit en wordt het vruchtvlees van de groene koffieboon gehaald. Via havenstad Djibouti bereikt de koffie Europa. Hier wordt de koffie in kleine hoeveelheden bij lage temperatuur langzaam geroosterd. Dit traditionele roosterproces zorgt voor een excellente koffie.
© Original Food
Een goed inkomen voor de kleinschalige boer
© Original Food
Voor 2003 waren de wilde koffiebonen alleen bekend voor boeren in het bergregenwoud in Kaffa, de boeren plukten de koffiebonen voor eigen consumptie. Doordat Original Food deze wilde koffie op de markt heeft gebracht krijgen deze boeren een goed inkomen. Original Food betaalt vanaf het begin een zeer goede prijs voor de koffiebonen en ondersteunt de boeren. Anno 2019 wordt er jaarlijk circa 360 ton wilde koffie geëxporteerd welke afkomstig is van meer dan 15.000 boeren verenigd in 49 coöperaties.
© Original Food
Waar de wilde koffie groeit
Productdata
Ingrediënten
100% Gedecafeïneerde Arabica Koffieboon*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen.
Vrij van
Zonder cafeïne, toegevoegde suikers en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Original Food GmbH
Kartäuserstraße 61
Freiburg im Breisgau, Duitsland
Herkomst
De koffiebonen zijn in het wild verzameld in het bergregenwoud van Kaffa, Ethiopië. De koffiecapsules zijn geproduceerd in Polen.
Verpakking
24 g bioplastic | 11 g papier
Het doosje mag in de papierbak. Controleer bij je afvalverwerker of de koffiecapsules bij het GFT-afval of het restafval mogen.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischPL-EKO-06 | Ethiopische Landbouw
Naturland FairHogere bio-standaard | Uit eerlijke handel
Fairtrade100% uit gecertificeerd eerlijke handel