Biologische glutenvrije meelmix voor zoete baksels.
glutenvrije zoete baksels meelmixvan maïs, rijst en gierst
voor vele glutenvrije zoete bakselszoals cake, koek en taart
bindmiddelen toevoegen onnodigmix met bindmiddelen
geproduceerd in Duitslandvan ingrediënten uit de Europese Unie
Biologisch glutenvrije zoete baksels meelmix
Biologische glutenvrije zoete baksels meelmix. Met deze meelmix op basis van maïs, rijst en gierst bak je makkelijk vele glutenvrije baksels zoals cake, koek en taart. Het toevoegen van bindmiddelen is onnodig, deze mix bevat namelijk als maïszetmeel en johannesbroodpitmeel.
Probeer ook eens andere soorten meel
Dit product is een uitstekende vervanger voor tarwebloem in vele recepten, maar bevat relatief veel zetmeel en weinig eiwitten en vezels. Daarom adviseren we om ook eens andere soorten
meel te proberen. Meelsoorten zoals boekweitmeel, havermeel, rijstmeel en teffmeel zijn aanzienlijk voedzamer en zijn ook te gebruiken voor vele baksels. Wil je de meelmix gebruiken voor brood? Kijk dan ook eens naar de
broodmixen.
Dit is Bauckhof
Recept | Glutenvrije cake
Ingrediënten
220 g Bauckhof Zoete Baksels Meelmix | 2 theelepels
Bakpoeder | 170 g
Suiker | 180 g Boter / Margarine
zacht | 4 Eieren | 4 eetlepels Water
warm
Bereiding
Stap 1
Verroer de meelmix met het bakpoeder, de suiker, de boter en de eieren tot een glad deeg.
Stap 2
Voeg het water toe aan het deeg en verroer goed.
Stap 3
Doe het deeg in een ingevet cakeblik en verdeel gelijkmatig.
Stap 4
Bak de cake 50 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Glutenvrije zandkoekjes
Ingrediënten
300 g Bauckhof Zoete Baksels Meelmix | 1 theelepel
Bakpoeder | 125 g
Suiker | snufje
Zout | 1 mespuntje
Vanillepoeder | 125 g Boter / Margarine | 2 Eieren
Bereiding
Stap 1
Verroer de meelmix met het bakpoeder, de suiker, het zout en de vanille.
Stap 2
Voeg de resterende ingrediënten toe en kneed met de hand tot een glad deeg.
Stap 3
Vorm van het deeg een rol met 5 cm doorsnede.
Stap 4
Leg de rol minstens 1 uur in de diepvries.
Stap 5
Snijd de rol in 0,5 cm dikke schijven en leg met 2 cm afstand op een met bakpapier belegde bakplaat.
Stap 6
Bak de koekjes 10-15 minuten op 175ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Productdata
Ingrediënten
Maïszetmeel*, Rijstmeel*, Volkoren Rijstmeel* en Verdikkingsmiddelen (Johannesbroodpitmeel* en Xanthaan).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers) en toegevoegd zout. Veganistisch.
Gebruik
De meelmix is niet geschikt om rauw te eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Maïszetmeel [Europese Unie], Rijstmeel [Europese Unie], Volkoren Rijstmeel [Europese Unie] en Johannesbroodpitmeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
16 g plastic
De verpakking mag in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1481 kJ / 349 kCal |
Vetten | 0,4 gram |
- waarvan verzadigd | 0,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,3 gram |
Koolhydraten | 84 gram |
- waarvan suikers | 0,1 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,1 gram |
Vezels | 2 gram |
Eiwitten | 1,7 gram |
Zout | 0,01 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
Crossed GrainDE-018-011