Puur glutenvrij! Glutenvrije broodmix van 70% volkoren haver met zuurdesem. De biodynamische glutenvrije haver is voornamelijk afkomstig uit Noord-Duitsland, waar Bauck Mühle is gevestigd. Met deze broodmix bak je een stevig haverbrood met een volle haversmaak. Je hoeft alleen nog water en gist toe te voegen. Ook geschikt voor de broodbakmachine.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 850 g.
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken** (50%), Volkoren Rijstmeel** (22%), Glutenvrij Volkoren Havermeel** (20%), Zuurdesem* (Boekweitmeel*), Steenzout, Verdikkingsmiddel (Guargom*) en Gemalen Vlozaadschil*.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Kan lupine, mosterd, noten, sesam en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch. Bron van vezels [minstens 3 g vezels / 100 g].
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Gemaakt in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
Papier [7 g]. Volledig recyclebare papieren verpakking.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1504 kJ / 356 kCal |
Vetten | 5,3 gram |
waarvan verzadigd | 1 gram |
waarvan onverzadigd | 4,3 gram |
Koolhydraten | 61 gram |
waarvan suikers | 1,1 gram |
Vezels | 8,5 gram |
Eiwitten | 12 gram |
Zout | 2 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score

Berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix.
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauck-boerderij in Klein Süstedt over op Demeter-landbouw, met als doel biodynamische landbouw te promoten. Door de jaren heen groeide niet alleen het merk Bauck, maar ook het biodynamische gedachtegoed. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: “Kan dit niet ook in biodynamische kwaliteit?”. Dit heeft geleid tot een gestage groei van ons Demeter-assortiment, van havervlokken tot bakmixen. In deze unieke vorm van landbouw wordt de bodem gezien als levend organisme. Boeren verzorgen de bodem met veel aandacht. Een rijk bodemleven is namelijk essentieel voor hoogwaardige voeding. De verzorging begint met het aanbrengen van de juiste hoeveelheid ruige mest en compost. Om overbemesting te voorkomen hanteert Demeter de strengste normen voor mestgebruik. Met grensverleggende normen en richtlijnen staat Demeter voor vitale voeding uit een vruchtbare aarde, die bijdraagt aan de gezondheid van mens en planeet.