Demeter biologische volkoren spelt broodmix.
smaakvol volkoren speltbroodverfijnd met zuurdesem
makkelijk te bakkengeschikt voor de broodbakmachine
11,8 g eiwittenper 100 gram brood
geproduceerd in Duitslandvan ingrediënten uit de Europese Unie
Demeter biologische volkoren spelt broodmix
Demeter biologische volkoren spelt broodmix. Met deze broodmix bak je makkelijk een heerlijk typisch Duits volkoren speltbrood. Vol van smaak door de zuurdesem.
Deze verpakking is goed voor een brood van circa 700 gram. De broodmix is uitermate geschikt voor de broodbakmachine.
Landbouw in harmonie met de natuur
Bauckhof streeft ernaar om zoveel mogelijk producten in Demeter kwaliteit te produceren. Met biologisch-dynamische landbouw kunnen we de komende generaties namelijk ook de beste kwaliteit producten blijven bieden. Demeter landbouw gaat verder dan biologisch, het uitgangspunt is dat de biologisch-dynamische landbouw plaats vindt in harmonie met de natuur. Bij Demeter landbouw worden niet alleen schadelijke substanties weggelaten, maar wordt ook hard gewerkt aan een levende bodem, meer bio-diversiteit en een eerlijke toeleveringsketen.
Dit is Bauckhof
Recept | Speltbrood uit de oven
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Spelt Broodmix Volkoren | 1 zakje
Gist | 325 ml Water
lauwwarm |
Olie neutraal / Byodo
Bereiding
Stap 1
Vermeng de broodmix goed met de gist.
Stap 2
Voeg het lauwwarme water toe en vermeng met behulp van een keukenmachine of mixer met deeghaken tot een goed deeg.
Stap 3
Doe het deeg in een ingevet cakeblik.
Stap 4
Strijk het deeg glad, smeer het deeg in met olie en snijd in de lengte 2 cm diep in.
Stap 5
Bedek het deeg met folie en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 6
Bak 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 250ºC, verlaag hierna de temperatuur naar 220ºC en bak nog 50 minuten. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Speltbrood uit de broodbakmachine
Ingrediënten
350 ml Water
lauwwarm | 1 verpakking Bauckhof Spelt Broodmix Volkoren | 1 zakje
Gist
Bereiding
Stap 1
Doe het lauwwarme water in de broodbakmachine, gevolgd door de broodmix en het zakje gist.
Stap 2
Bak het brood bij voorkeur op een snelprogramma of volkoren brood programma.
Recept | Speltbrood zonder gist uit de oven
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Spelt Broodmix Volkoren | 1 zakje
Bakpoeder | 375 ml Water
lauwwarm |
Olie neutraal / Byodo
Bereiding
Stap 1
Verroer de broodmix goed met het bakpoeder.
Stap 2
Voeg het lauwwarme water toe en vermeng met behulp van een keukenmachine of mixer met deeghaken tot een goed deeg.
Stap 3
Doe het deeg in een ingevet cakeblik. Strijk het deeg glad, smeer het deeg in met olie en snijd in de lengte 2 cm diep in.
Stap 4
Bak 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 250ºC, verlaag hierna de temperatuur naar 220ºC en bak nog 50 minuten. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Gourmet speltbrood uit de oven
Een bereidingswijze die resulteert in een bijzonder lekker sappig brood. Door het 12 uur koel bewaren van het deeg ontwikkeld zich een optimaal aroma en een perfecte consistentie.
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Spelt Broodmix Volkoren | 1/2 zakje
Gist | 350 ml Water
koud |
Olie neutraal / Byodo
Bereiding
Stap 1
Vermeng de broodmix goed met de gist.
Stap 2
Voeg het lauwwarme water toe en vermeng met behulp van een keukenmachine of mixer met deeghaken tot een goed deeg.
Stap 3
Zet het deeg in een afgedekte kom 12 tot 14 uur in de koelkast. Laat het deeg hierna 1 uur bij kamertemperatuur staan.
Stap 4
Bestuif je handen met meel en kneed het deeg kort door.
Stap 5
Doe het deeg in een ingevet cakeblik.
Stap 6
Strijk het deeg glad, smeer het deeg in met olie en snijd in de lengte 2 cm diep in.
Stap 7
Bedek het deeg met folie en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 8
Bak 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 250ºC, verlaag hierna de temperatuur naar 220ºC en bak nog 50 minuten. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Productdata
Ingrediënten
Volkoren Speltmeel** (89%), Volkoren Roggemeel**, Rogge Zuurdesempoeder (Volkoren Roggemeel* en Starterculturen) en Zeezout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt.
Allergenen
Bevat gluten. Bevat mogelijk sporen van noten en sesam. Vrij van lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers). Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Volkoren Speltmeel [Europese Unie], Volkoren Roggemeel [Europese Unie] en Rogge Zuurdesempoeder [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
9 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar. De verpakking mag in de papierbak.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1425 kJ / 337 kCal |
Vetten | 1,7 gram |
- waarvan verzadigd | 0,2 gram |
- waarvan onverzadigd | 1,5 gram |
Koolhydraten | 60 gram |
- waarvan suikers | 0,7 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,7 gram |
Vezels | 10 gram |
Eiwitten | 16 gram |
Zout | 1,8 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score

De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat we geen voedingswaarden hebben van het gebakken brood. Vanwege het zoutgehalte heeft de broodmix een C-score.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
DemeterBiologisch-dynamische teelt