Demeter biologische volkoren spelt broodmix. Voor een lekker volkoren speltbrood.
voor een volkoren speltbroodmet zuurdesem
alleen nog gisten water toevoegen
op basis van 84% volkoren speltmeelen 9% volkoren roggemeel
uit Duitslandgeproduceerd in Duitsland
Demeter biologische volkoren spelt broodmix
Demeter biologische volkoren spelt broodmix. Voor een smaakvol volkoren speltbrood met zuurdesem. Te bakken met of zonder gist in een oven of broodbakmachine.
Deze broodmix is goed voor een brood van circa 700 gram.
Op naar meer biologische landbouw
Pesticiden horen niet op de akker, noch op de tafel. Daarom werken we gezamenlijk aan ons doel: meer biologische landbouw. Goed voor de biodiversiteit, het milieu en de mens. Elke verpakking telt om tot meer biologische landbouwgrond te komen. Dit product is afkomstig van 2,27 m2 biologische landbouwgrond.
Bereiding | oven
Stap 1
Verroer de broodmix met het zakje droge gist. Voeg lauwwarm water toe en verroer het geheel met een mixer met deeghaken tot een goed deeg.
Stap 2
Doe het deeg in een ingevet cakeblik. Strijk met een natte lepel het deeg glad en smeer het deeg in met wat olie. Snijd het deeg 2 cm in over de lengte.
Stap 3
Bedek met folie en laat het brood 30 minuten rijzen op een warme plek. Verwijder het folie voor het bakken.
Stap 4
Bak het brood 10 minuten in een oven op 220ºC, verlaag de temperatuur naar 200ºC en bak het brood nog 50 minuten.
Bereiding | broodbakmachine
Stap 1
Doe het lauwwarme water, de broodmix en het zakje gist in de machine.
Stap 2
Kies een snel programma en selecteer volkoren.
Bereiding zonder gist | oven
Stap 1
Verroer de broodmix met het zakje bakpoeder. Voeg lauwwarm water toe en verroer het geheel met een mixer met deeghaken tot een goed deeg.
Stap 2
Doe het deeg in een ingevet cakeblik. Strijk met een natte lepel het deeg glad en smeer het deeg in met wat olie. Snijd het deeg 2 cm in over de lengte.
Stap 3
Bak het brood direct 10 minuten in een oven op 220ºC, verlaag de temperatuur naar 200ºC en bak het brood nog 50 minuten.
Gourmet bereiding | oven
Een bereidingswijze die resulteert in een bijzonder lekker sappig brood. Door het 12 uur koel bewaren van het deeg ontwikkeld zich een optimaal aroma en een perfecte consistentie.
Zelf toevoegen: 1/2 zakje
Biovegan Gist Excellent | 350 ml Koud Water | Olie
Stap 1
Verroer de broodmix met het zakje droge gist. Voeg lauwwarm water toe en verroer het geheel met een mixer met deeghaken tot een goed deeg.
Stap 2
Zet het deeg in een afgedekte kom 12 tot 14 uur in de koelkast.
Stap 3
Laat het deeg hierna 1 uur bij kamertemperatuur staan.
Stap 4
Bestuif je handen met meel en kneedt het deeg kort door.
Stap 5
Doe het deeg in een ingevet cakeblik. Strijk met een natte lepel het deeg glad en smeer het deeg in met wat olie. Snijd het deeg 2 cm in over de lengte.
Stap 6
Bedek met folie en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek. Verwijder het folie voor het bakken.
Stap 7
Bak het brood 10 minuten in een oven op 220ºC, verlaag de temperatuur naar 200ºC en bak het brood nog 50 minuten.
Dit is Bauckhof
Productdata
Ingrediënten
Volkoren Speltmeel** (84%), Volkoren Roggemeel** (9%), Spelt Zuurdesempoeder (Volkoren Speltmeel* en Starterculturen) (3%), Geroosterd Speltmeel** en Zeezout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt.
Allergenen
Bevat gluten. Bevat mogelijk sporen van noten en sesam.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Zonder toegevoegde suikers. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland van grondstoffen uit diverse landen.
Verpakking
Papieren zak.
Voedingswaarden
per 100 gram gebakken speltbrood
Energie | 1033 kJ / 244 kCal |
Vetten | 1,3 gram |
- waarvan verzadigd | 0,2 gram |
- waarvan onverzadigd | 1,1 gram |
Koolhydraten | 42,7 gram |
- waarvan suikers | 0,6 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,6 gram |
Vezels | 7,2 gram |
Eiwitten | 11,8 gram |
Zout | 1,3 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007
EU-Landbouw
DemeterBiologisch-dynamische landbouw
Vragen? Wij helpen je graag!