Demeter biologisch glutenvrije kersen yoghurttaart bakmix.
lekkere yoghurt-kersentaartmet haverbodem
makkelijk te bereiden zonder bakken15 minuten
ook vegan te bereidenmet vegan alternatieven
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische glutenvrije kersen-yoghurttaart bakmix
Met deze Demeter bakmix bereid je makkelijk zonder te bakken een lekkere kersen yoghurttaart. Ook veganistisch te bereiden.
Deze verpakking is genoeg voor 1 taart.
Minder zoet
In Duitsland gebruikt men over het algemeen minder suiker in cake, desserts, koek en taart. Dat is ook bij deze bakmix het geval. De appeltaart is dus niet mierzoet maar heeft een gebalanceerde aangenaam zoete smaak.
Eet suikerhoudende producten met mate
Ja cheesecake is lekker, maar te veel vrije suikers consumeren is helaas slecht voor je gezondheid. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld diabetes en overgewicht. Eet suikerhoudende producten daarom met mate. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert vrouwen om per dag niet meer dan 50 gram vrije suikers te consumeren en mannen om per dag niet meer dan 60 gram vrije suikers te consumeren. En wat zijn vrije suikers dan? Met vrije suikers worden kristalsuikers, siropen en sappen bedoeld. Van nature aanwezige suikers, zoals in een appel of in havervlokken, vallen hier niet onder.
Kersen-yoghurttaart maken
Recept | Kersen yoghurttaart
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Kersen Yoghurttaart Bakmix | 70 g Boter
zacht | 400 g Yoghurt | 200 ml Slagroom | 125 ml Koemelk | 400 ml
Appel-KersensapOptioneel: ca. 360 g Kersen
in glas
Bereiding
Stap 1
Doe de "Boden Mischung" samen met de boter in de kom. Kneed met de handen tot een goed deeg ontstaat.
Stap 2
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier. Doe het deeg in de springvorm en druk met een eetlepel tot een gelijkmatige gladde bodem.
Stap 3
Doe de yoghurt, vloeibare slagroom, koemelk en "Creme Mischung" in een hoge beker of kom en verroer met een mixer tot een goede romige consistentie.
Stap 4
Verdeel eventueel de kersen over de bodem. Verdeel de gemixte room gelijkmatig over de bodem.
Stap 5
Verroer in een pan het sap (met eventueel het uitleksap van de kersen) met de "Fruchtspiegel Mischung". Laat roerend koken en haal van het vuur wanneer het sap verdikt is.
Stap 6
Strijk gelijkmatig uit over de taart en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Recept | Vegan kersen yoghurttaart
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Kersen Yoghurttaart Bakmix | 70 g Margarine
zacht | 150 g Vegan Roomkaas | 400 g Vegan Yoghurt | 125 ml Koemelk | 400 ml
Appel-KersensapOptioneel: ca. 360 g Kersen
in glas
Bereiding
Stap 1
Doe de "Mischung für den Boden" samen met de margarine in de kom. Kneed met de handen tot een goed deeg ontstaat.
Stap 2
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier. Doe het deeg in de springvorm en druk met een eetlepel tot een gelijkmatige gladde bodem.
Stap 3
Doe de vegan roomkaas en vegan yoghurt in een hoge beker of kom en verroer met een mixer. Voeg aansluitend de "Creme-Mischung" toe en verroer met een mixer tot een goede romige consistentie.
Stap 4
Verdeel eventueel de kersen over de bodem. Voeg de room toe en verdeel gelijkmatig.
Stap 5
Verroer in een pan het sap (met eventueel het uitleksap van de kersen) met de "Mischung für den Fruchtspiegel". Laat roerend koken en haal van het vuur wanneer het sap verdikt is.
Stap 6
Strijk gelijkmatig uit over de taart en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrij Havermeel**, Ruwe Rietsuiker**, Rijstzetmeel*, Maïszetmeel*, Sterk Ontvet Cacaopoeder*, Steenzout en Vanille*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van ruwe rietsuiker en toegevoegd zout in de vorm van steenzout. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Havermeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
35 g papier | 10 g polypropeen plastic
Het doosje mag in de papierbak en de zakjes mogen in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1578 kJ / 372 kCal |
Vetten | 2,7 gram |
- waarvan verzadigd | 0,6 gram |
- waarvan onverzadigd | 2,1 gram |
Koolhydraten | 80 gram |
- waarvan suikers | 35 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Vezels | 3,6 gram |
Eiwitten | 5,2 gram |
Zout | 0,07 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekende |
Nutri-Score

Berekend voor de bakmix.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
DemeterBiologisch-dynamische teelt
Crossed GrainOATS-DE-018-115