Demeter biologische spelt kaiserschmarrn bakmix.
Spelt bakmixVoor heerlijke kaiserschmarrn
Makkelijk te bakkenEieren scheiden, vermengen en bakken
Ook vegan te bereidenMet sojadrink
Geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische spelt kaiserschmarrn bakmix
Keizerlijk genieten! Met deze biodynamische bakmix maak je makkelijk heerlijke spelt kaiserschmarrn, een traditioneel Oostenrijks zoet gerecht. Je kunt zelf kiezen of je de kaiserschmarrn met rozijnen wilt, de bakmix bevat namelijk geen rozijnen. Ook vegan te bereiden. Deze verpakking is goed voor 4 porties.
Vegan | Zonder aroma's | Zonder cellulose | Zonder kleurstoffen
Productdata
Ingrediënten
Speltbloem Type 630** (65%), Ruwe Rietsuiker**, Maïszetmeel*, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbi-carbonaat), Zuurteregelaar (Monokaliumtartraat) en Maïszetmeel*), Zeezout en Vanille*.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Bevat gluten [spelt]. Spelt is een tarwesoort. Kan andere granen met gluten, lupine, mosterd, noten, sesam en soja bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
Papier [25 g] en PP plastic [5 g].
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1490 kJ / 351 kCal |
Vetten | 0,9 gram |
waarvan verzadigd | 0,1 gram |
waarvan onverzadigd | 0,8 gram |
Koolhydraten | 76 gram |
waarvan suikers | 20 gram |
Vezels | 2,5 gram |
Eiwitten | 8,1 gram |
Zout | 0,78 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is een onbekende hoeveelheid suiker en een onbekende hoeveelheid zout toegevoegd.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de bakmix.
Demeter is de eerste keuze voor Bauck Mühle
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauck-boerderij in Klein Süstedt om naar Demeter-landbouw. Het doel was toen al om biodynamische landbouw te promoten. Het merk Bauck groeide en daarmee ook het biodynamische idee. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: Kan dit niet ook in Demeter? Dit heeft ons in staat gesteld om ons assortiment gestaag uit te breiden, van havervlokken tot bakmixen. We spelen hierin een voortrekkersrol. Bij biodynamische landbouw wordt voedsel geproduceerd in harmonie met de natuur. Bij deze landbouwmethode worden mens, plant, bodem en dier als één geheel beschouwd. Hierdoor ontstaat een ecologische kringloop. Op Demeter-boerderijen worden bijvoorbeeld maar zoveel dieren gehouden als er op het land gevoed kunnen worden. De mest van de dieren zorgt voor een levende bodem. Samengevat gaat het om het behouden en verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, de gezondheid van planten en dieren en de eigenheid van de boerderij en het bedrijf.
Recept voor spelt kaiserschmarrn Weense stijl
Traditioneel geserveerd met zwetschkenröster. In Tirol wordt kaiserschmarrn ook geserveerd met
appelmoes en cranberry compote of
bosvruchten spread.
Ingrediënten
2 Eieren | 1 doosje Bauck Mühle Spelt Kaiserschmarrn Bakmix | 175 ml
Koemelk | 50 g
Rozijnen (optioneel) | Boter |
Poedersuiker
Bereiding
1. Doe de eieren in een kom en klop kort. | 2. Voeg de helft van de melk en de mix toe en verroer goed. Voeg de resterende melk toe met de rozijnen en verroer tot een glad beslag. | 3. Verwarm in een koekenpan wat boter en giet het beslag in de pan. | 4. Na 3-5 minuten, wanneer de rand stevig is maar de bovenkant nog vloeibaar, in vieren delen met de spatel en omkeren. Bak 2-3 minuten verder en hak in kleine stukjes. | 5. Bak nog 1 minuut en bestrooi met poedersuiker
Recept voor vegan spelt kaiserschmarrn Weense stijl
Traditioneel geserveerd met zwetschkenröster. In Tirol wordt kaiserschmarrn ook geserveerd met
appelmoes en cranberry compote of
bosvruchten spread.
Ingrediënten
1 doosje Bauck Mühle Spelt Kaiserschmarrn Bakmix | 150 ml
Sojadrink | 50 g
Rozijnen (optioneel) |
Kokosolie |
Poedersuiker
Bereiding
1. Voeg de helft van de sojadrink en de mix toe en verroer goed. Voeg de resterende sojadrink toe met de rozijnen en verroer tot een glad beslag. | 3. Verwarm in een koekenpan wat olie en giet het beslag in de pan. | 4. Na 3-5 minuten, wanneer de rand stevig is maar de bovenkant nog vloeibaar, in vieren delen met de spatel en omkeren. Bak 2-3 minuten verder en hak in kleine stukjes. | 5. Bak nog 1 minuut en bestrooi met poedersuiker
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Meer weten