Biologische glutenvrije marmercake bakmix.
Glutenvrije bakmixVoor heerlijke marmercake
Makkelijk te bakkenBinnen 10 minuten de oven in
Ook vegan te bereidenMet margarine, sojayoghurt, olie en bakpoeder
Geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Biologische glutenvrije marmercake bakmix
De Duitse klassieker, maar dan glutenvrij. Met deze biologische glutenvrije bakmix maak je makkelijk een heerlijke marmercake. Binnen 10 minuten kan de marmercake de oven in. De bakmix is gezoet met Duitse bietsuiker, dat voorkomt lange transportroutes en ondersteunt de regionale biologische landbouw. Ook vegan te bereiden.
Deze verpakking is goed voor 1 cake en 12 muffins.
Biologisch | Glutenvrij | Vegan | Zonder aroma's | Zonder cellulose | Zonder kleurstoffen | Zonder tarwezetmeel
Productdata
Ingrediënten
Maïszetmeel*, Bietsuiker*, Rijstmeel*, Ontvet Cacaopoeder* (3,5%), Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Monokaliumtartraat) en Maïszetmeel*), Verdikkingsmiddel (Johannesbroodpitmeel*), Volkoren Gierstmeel*, Steenzout en Vanillepoeder*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Kan lupine, mosterd, noten, sesam en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Bietsuiker [Duitsland]. Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
Papier [35 g] en PP plastic [10 g].
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1543 kJ / 364 kCal |
Vetten | 0,6 gram |
waarvan verzadigd | 0,3 gram |
waarvan onverzadigd | 0,3 gram |
Koolhydraten | 86 gram |
waarvan suikers | 40 gram |
Vezels | 2,8 gram |
Eiwitten | 2 gram |
Zout | 0,87 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is een onbekende hoeveelheid suiker en een onbekende hoeveelheid zout toegevoegd.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de bakmix. De voedingswaarden van de bereide cake zijn onbekend.
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo dragen we bij aan het behoud van vruchtbare landbouwgrond voor de toekomst!
Recept voor glutenvrije marmercake
Ingrediënten
1 verpakking Bauck Mühle Marmercake Bakmix Glutenvrij | 4 Eieren | 180 g Boter (zacht) | 7 eetlepels Water (warm) | Olie
Bereiding
1. Verroer de bakmix met eieren, boter en 4 eetlepels warm water tot een glad deeg. | 2. Zet de helft van het deeg apart. Verroer in een andere kom het cacaopoeder met 3 eetlepels warm water en vermeng daarna goed met de helft van het deeg. | 3. Verdeel het lichte deeg over een ingevet cakeblik of 12 muffinvormpjes. Giet het donkere deeg eroverheen. Roer met een vork spiraalvormig door het deeg voor het typische marmercake effect. | 4. Bak de cake 55 minuten en de muffins 30 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept voor glutenvrije vegan marmercake
Ingrediënten
1 verpakking Bauck Mühle Marmercake Bakmix Glutenvrij | 150 g Sojayoghurt | 100 g Margarine (zacht) | 4 eetlepels Olie (neutraal) | 1 theelepel
Bakpoeder | 9 eetlepels Water (warm) | Olie
Bereiding
1. Verroer de bakmix met sojayoghurt, margarine en 6 eetlepels warm water tot een glad deeg. | 2. Zet de helft van het deeg apart. Verroer in een andere kom het cacaopoeder met 3 eetlepels warm water en vermeng daarna goed met de helft van het deeg. | 3. Verdeel het lichte deeg over een ingevet cakeblik of 12 muffinvormpjes. Giet het donkere deeg eroverheen. Roer met een vork spiraalvormig door het deeg voor het typische marmercake effect. | 4. Bak de cake 55 minuten en de muffins 30 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed Grain
DE-018-074
Meer weten