Glutenvrij biologisch bindmiddel gemaakt van aardappels op biologische wijze geteeld in de Duitse deelstaten Nedersaksen en Saksen-Anhalt. Het zetmeel wordt geproduceerd ten oosten van de Bauck molen in Wendland door de coöperatie Bio Kartoffel Nord. Een zetmeel wat snel verdikt bij verhitting.
Gebruik voor baksels, knoedels en het verdikken van sauzen en desserts. Los de aardappelzetmeel op in wat koud water. Giet langzaam in kokende vloeistof, verroer goed en laat kort koken. Voeg aan het einde van het koken toe om te voorkomen dat het bindvermogen afneemt.
Ingrediënten
100% Aardappelzetmeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Kan noten en sesam bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Aardappelzetmeel [Nedersaksen, Duitsland / Saksen-Anhalt, Duitsland]. Geproduceerd in Clenze, Duitsland.
Verpakking
Papier [25 g] en PP plastic [5 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1428 kJ / 336 kCal |
Vetten | 0,1 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram |
waarvan onverzadigd | 0,1 gram |
Koolhydraten | 83 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Vezels | 0,1 gram |
Eiwitten | 0,6 gram |
Zout | 0,02 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Soepen en stoofpotten Verdikt soepen goed en verbetert de consistentie van stoofpotten. Gebruik 1-2 eetlepels per liter.
Biscuit en cake Biscuit, cake en taart worden bijzonder luchtig wanneer je 1/3 van het meel vervangt door aardappelzetmeel.
Gehaktballen en hamburgers Excellent als bindmiddel voor gehaktballen en burgers.
Pannenkoeken en wafels Pannenkoeken en wafels worden lekker luchtig van binnen en krokant van buiten wanneer je een deel van het meel vervangt door aardappelzetmeel.