Demeter biologiche spelt chocoladetaart bakmix.
lekkere chocoladetaartop basis van spelt
makkelijk te bereiden20 minuten
ook vegan te bereidenmet vegan alternatieven
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische spelt chocoladetaart bakmix
Met deze Demeter biologische bakmix bereid je makkelijk een lekkere chocoladetaart, binnen 20 minuten kan de taart de oven in. Ook veganistisch te bereiden.
Deze verpakking is genoeg voor 1 taart.
Minder zoet
In Duitsland gebruikt men over het algemeen minder suiker in cake, desserts, koek en taart. Dat is ook bij deze bakmix het geval. De appeltaart is dus niet mierzoet maar heeft een gebalanceerde aangenaam zoete smaak.
Eet suikerhoudende producten met mate
Ja cheesecake is lekker, maar te veel vrije suikers consumeren is helaas slecht voor je gezondheid. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld diabetes en overgewicht. Eet suikerhoudende producten daarom met mate. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert vrouwen om per dag niet meer dan 50 gram vrije suikers te consumeren en mannen om per dag niet meer dan 60 gram vrije suikers te consumeren. En wat zijn vrije suikers dan? Met vrije suikers worden kristalsuikers, siropen en sappen bedoeld. Van nature aanwezige suikers, zoals in een appel of in havervlokken, vallen hier niet onder.
Chocoladetaart bakken
Recept | Chocoladetaart
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Chocoladetaart Bakmix | 90 g
Olie neutraal | 250 ml Water | 1,5 eetlepel Citroensap | 600 ml Slagroom | 150 ml
Koemelk
Bereiding
Stap 1
Doe de bakmix "für den Teig" samen met olie, water en citroensap in de kom. Verroer met een garde tot een goed glad deeg.
Stap 2
Beleg een springvorm met bakpapier en klem het bakpapier vast tussen de bodem en rand.
Stap 3
Giet het deeg in de springvorm.
Stap 4
Bak circa 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen.
Stap 5
Haal het bakpapier uit de springvorm. Snijd de taartbodem eenmaal horizontaal door en leg beide bodems aan de kant.
Stap 6
Doe de yoghurt, vloeibare slagroom, koemelk en "Creme Mischung" in een hoge beker of kom. Gebruik een mixer voor het vermengen. Vermeng eerst kort op de laagste stand en daarna op de hoogste stand. Wanneer de room goed te strijken is is deze klaar.
Stap 7
Plaats een taartbodem op een taartplaat of bord. Smeer op de bodem 1/3 van de room en leg de tweede bodem erop. Verdeel 1/3 van de room boven op de tweede bodem. Gebruik de resterende room om de taart aan de zijkanten in te smeren.
Stap 8
Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Recept | Vegan chocoladetaart
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Chocoladetaart Bakmix | 90 g
Olie neutraal | 250 ml Water | 1,5 eetlepel Citroensap | 300 g Vegan Roomkaas | 400 ml Vegan Room
niet opklopbaar
Bereiding
Stap 1
Doe de bakmix "für den Teig" samen met olie, water en citroensap in de kom. Verroer met een garde tot een goed glad deeg.
Stap 2
Beleg een springvorm met bakpapier en klem het bakpapier vast tussen de bodem en rand.
Stap 3
Giet het deeg in de springvorm.
Stap 4
Bak circa 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen.
Stap 5
Haal het bakpapier uit de springvorm. Snijd de taartbodem eenmaal horizontaal door en leg beide bodems aan de kant.
Stap 6
Doe de vegan roomkaas en vegan room in een hoge beker of kom en verroer met een mixer. Voeg aansluitend de "Creme-Mischung" toe en verroer met een mixer tot een goede romige consistentie.
Stap 7
Plaats een taartbodem op een taartplaat of bord. Smeer op de bodem 1/3 van de room en leg de tweede bodem erop. Verdeel 1/3 van de room boven op de tweede bodem. Gebruik de resterende room om de taart aan de zijkanten in te smeren.
Stap 8
Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Productdata
Ingrediënten
Speltmeel**, Ruwe Rietsuiker**, Sterk Ontvet Cacaopoeder* (10%), Rijstzetmeel*, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Wijnsteenzuur) en Maïszetmeel*), Maïszetmeel*, Steenzout en Vanille*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt.
Allergenen
Bevat gluten. Bevat mogelijk sporen van noten, sesam en soja. Lactosevrij.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van ruwe rietsuiker en toegevoegd zout in de vorm van steenzout. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Speltmeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
35 g papier | 10 g polypropeen plastic
Het doosje mag in de papierbak en de zakjes mogen in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1514 kJ / 357 kCal |
Vetten | 1,8 gram |
- waarvan verzadigd | 0,8 gram |
- waarvan onverzadigd | 1 gram |
Koolhydraten | 74 gram |
- waarvan suikers | 33 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Vezels | 4,6 gram |
Eiwitten | 8 gram |
Zout | 0,97 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekende |
Nutri-Score

Berekend voor de bakmix.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
DemeterBiologisch-dynamische teelt
Vragen? We helpen je graag!