Biologische glutenvrije appeltaart bakmix.
glutenvrije luchtige appeltaartop basis van rijstmeel
makkelijk te bereidenzonder rolletjes te maken
ook vegan te bereidenmet margarine en appelmoes
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Biologische glutenvrije appeltaart bakmix
Biologische glutenvrije appeltaart bakmix. Met deze bakmix bereid je makkelijk een lekker luchtige appeltaart zonder dat je rolletjes hoeft te maken, binnen 15 minuten kan de appeltaart de oven in. De appeltaart is ook veganistisch te bereiden. Deze bakmix is gezoet met Duitse bietensuiker, dat bespaart lange transportroutes en ondersteunt de lokale biologische landbouw.
Deze verpakking bevat 2 zakjes met elk 250 gram bakmix. De verpakking is genoeg voor 2 springvormen.
Minder zoet
In Duitsland gebruikt men over het algemeen minder suiker in cake, desserts, koek en taart. Dat is ook bij deze bakmix het geval. De appeltaart is dus niet mierzoet maar heeft een gebalanceerde aangenaam zoete smaak.
Dit is Bauckhof
Duitstalige video met Nederlandstalige ondertiteling
Recept | Appeltaart
Ingrediënten
500 g Appel | 1 zakje Bauckhof Appeltaart Bakmix | 125 g Boter zacht | 3 Eieren
Bereiding
Stap 1
Schil de appels en snijd in kwarten.
Stap 2
Verroer de bakmix met behulp van een mixer samen met de boter en eieren tot een gladde massa. Doe het deeg in een ingevette springvorm.
Stap 3
Snijd de appelkwarten aan de buitenvlakte meermaals in en verdeel gelijkmatig over het deeg.
Stap 4
Bak de appeltaart 45 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Vegan appeltaart
Ingrediënten
500 g Appel | 1 zakje Bauckhof Appeltaart Bakmix | 50 g Margarine | 100 g
Appelmoes | 100 g Sojayoghurt
Bereiding
Stap 1
Schil de appels en snijd in kwarten.
Stap 2
Verroer de bakmix met behulp van een mixer samen met de margarine, appelmoes en sojayoghurt tot een gladde massa. Doe het deeg in een ingevette springvorm.
Stap 3
Snijd de appelkwarten aan de buitenvlakte meermaals in en verdeel gelijkmatig over het deeg.
Stap 4
Bak de appeltaart 45 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Productdata
Ingrediënten
Rijstmeel* (48%), Bietensuiker* (45%), Tapiocazetmeel*, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Wijnsteenzuur) en Maiszetmeel*), Vanille* en Zeezout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van noten en sesam. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van bietensuiker en toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Rijstmeel [Europese Unie] en Bietensuiker [Duitsland].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
35 g papier | 10 g polypropeen plastic
Het doosje mag in de papierbak en de zakjes mogen in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1600 kJ / 377 kCal |
Vetten | 0,5 gram |
- waarvan verzadigd | 0,2 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,3 gram |
Koolhydraten | 88 gram |
- waarvan suikers | 45 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,4 gram |
Vezels | 1,1 gram |
Eiwitten | 3,9 gram |
Zout | 0,78 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score

Berekend voor de bakmix.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed GrainDE-018-090