• Bag to Nature Eetbare Bloemen Bio
Kweek gemakkelijk biologische eetbare bloemen met de "Bag to Nature", gewoon op bijvoorbeeld je kookeiland of vensterbank. De verpakking bestaat uit geperste vruchtbare kokosaarde in een speciale zak, biologische voedingskorrels en biologisch bloemenzaad. De kokosaarde wordt gemaakt van de schil van de kokosnoot die overblijft na de productie van kokosproducten. Doordat deze kokosaarde geperst is weegt deze veel minder en kost deze veel minder ruimte. De tablet geperste kokosaarde is 10 bij 10 cm groot.

Eetbare bloemen
Dit is een mix bestaande uit de eetbare bloemen kamille, viooltjes en korenbloemen. Deze mix heeft een frisse unieke smaak en kan gebruikt worden als decoratie, smaakmaker in salades en om thee van te zetten. Kamille heeft een vrij sterke geur en wordt veelal gebruikt voor thee, maar kamille kun je ook door salades doen. Viooltjes zijn eetbare bloemen. Viooltjes worden veelal gebruikt voor decoratie en snoepjes. De korenbloem dankt zijn naam aan de traditionele groeiplaats; tussen het "koren" (graan). Doordat de plant weinig ruimte nodig had kon hij tussen het graan overleven. Tegenwoordig zie je de korenbloem veelal in de berm. Korenbloem wordt veelal gebruikt voor thee, maar korenbloem kun je ook door salades doen.

Kweken 
1) Schuif het zakje uit het papieren omhulsel en open het zakje. Hierin zitten de zaden en voedingskorrels.

2) Maak het zakje met de voedingskorrels open en strooi de voedingskorrels gelijkmatig over de kokosaarde.

3) Giet 400 ml water bij de geperste kokosaarde en laat de kokosaarde 5 minuten zwellen. 

4) Maak de aarde losser door te kneden.

5) Maak het zakje met bloemenzaad open en strooi de zaadjes gelijkmatig over de kokosaarde. 
6) Druk de zaadjes licht aan en bedek ze tot maximaal 0,5 cm met kokosaarde. Zet de "Bag to Nature" in het licht, maar niet in de volle zon.
Geef de bloemen regelmatig water en zie de bloemen langzaam groeien. Na circa 20 dagen ontkiemen de zaadjes en na ongeveer 10 weken kun je de eetbare bloemen oogsten. Dan kun je genieten van zelf gekweekte eetbare bloemen.

Bag to Nature ID
 Kamille, Viool en Korenbloem    400 ml water toevoegen    Ontkiemt na circa 20 dagen    Na ongeveer 10 weken oogsten    Te oogsten van Mei tot en met September


Dit product is tenminste houdbaar tot: Januari 2020.

Inhoud
 1 geperste kokosaarde tablet (10 x 10 cm)
 1 zakje biologische voedingskorrels
 1 zakje biologisch eetbare bloemenzaad

Gebruik
Deze eetbare bloemen zijn te gebruiken als decoratie, smaakmaker in salades en om thee van te zetten.

Bag to Nature Eetbare Bloemen Bio

Kweek zelf gemakkelijk biologische eetbare bloemen
 Pakket met kokosaarde, voedingskorrels en bloemenzaad
 Kamille, Viool en Korenbloem
 Na ongeveer 10 weken oogsten   
 Te oogsten van Mei tot en met September
THT: Januari 2020

  • 2,95
  • Ex. BTW: 2,78 (RF0886)

 Op Voorraad
Voor 13:00 besteld op werkdagen, morgen in huis.

De waardering van realflavors.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.© 2018 CreaNext