Biologische haver van het soort "avena nuda" geteeld in Duitsland. Het bijzondere aan dit haversoort is dat wanneer de haver rijp is het kaf van de korrel valt. Dit maakt pellen van de korrel dus onnodig. Dit graan heeft een milde nootachtige smaak met een goede bite.
Lekker voor salades en als alternatief voor rijst. Doe 1 deel naakte haver met 2 delen water in een pan en laat een nacht weken. Laat de volgende dag ca. 45 minuten zachtjes in het weekwater koken. Voeg aan het einde van het garen zout of bouillon toe en laat 15 minuten wellen.
Ingrediënten
100% Naakte Haver*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Bevat gluten (haver). Haver bevat gluten door kruisbesmetting met granen zoals tarwe. Kan noten, sesam en soja bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Antersdorfer Mühle GmbH
Antersdorf 21
Simbach am Inn, Duitsland
Herkomst
Naakte Haver [Duitsland]. Verpakt in Duitsland.
Verpakking
Papier [9,5 g]. Volledig recyclebare papieren verpakking.
Prijs
Sinds de introductie op 1 mei 2025 is de prijs niet verhoogd.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1479 kJ / 351 kCal |
Vetten | 7,1 gram |
waarvan verzadigd | 1,5 gram |
waarvan onverzadigd | 5,6 gram |
Koolhydraten | 56 gram |
waarvan suikers | 1,1 gram |
Vezels | 9,7 gram |
Eiwitten | 11 gram |
Zout | 0,02 gram |
Zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score