
Zorgvuldig gemalen griesmeel

Volgens de strenge Bioland-richtlijnen

Voor griespudding of als bindmiddel

Uit Duitsland
Biologische tarwegries
Tarwegriesmeel van tarwe geteeld volgens de Bioland-richtlijnen in Duitsland. De volledige graankorrel wordt zorgvuldig gemalen en gezeefd, de buitenste laag blijft daarbij gedeeltelijk intact. Gebruik voor griespudding of als bindmiddel.
Biologisch | Vegan | Zonder toevoegingen
Productdata
Ingrediënten
100% Tarwegriesmeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Bevat gluten (tarwe). Kan lupine en soja bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Alnatura GmbH
Mahatma Gandhi Straße 7
Darmstadt, Duitsland
Herkomst
Tarwegriesmeel [Duitsland]. Gemaakt in Duitsland.
Verpakking
Papier [5,6 g] en plastic [1,4 g].
Prijs
Sinds de introductie op 17 april 2025 is de prijs niet verhoogd.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1444 kJ / 341 kCal |
Vetten | 1,2 gram |
waarvan verzadigd | 0,2 gram |
waarvan onverzadigd | 1 gram |
Koolhydraten | 69 gram |
waarvan suikers | 0,8 gram |
Vezels | 5 gram |
Eiwitten | 11 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Gezamenlijk grond verbeteren
Samen met de Duitse Natuur- en Biodiversiteitsbeschermingsunie (NABU) is Alnatura sinds 2015 betrokken bij het project "Gezamenlijk grond verbeteren" om biologische landbouw in Duitsland te bevorderen. Dit project ondersteunt conventionele boeren financieel en organisatorisch in de omschakeling naar biologisch. Tot nu toe zijn hiermee meer dan 90 boeren, zoals Andreas Aller, geholpen. Tot nu toe zijn hiermee meer dan 90 boeren, waaronder Andreas Aller, geholpen. Dit heeft geleid tot meer dan 17.000 hectare landbouwgrond waarop nu biologisch wordt gewerkt. Dus zonder het gebruik van synthetische pesticiden en kunstmest. Met de aankoop van dit product ondersteun je dit initiatief.
Griespudding en de Romeinen
Griespudding werd al gegeten in de tijd van de Romeinen. Marcus Gavius Apicius, een steenrijke Romeinse levensgenieter, adviseerde in zijn kookboek om griespudding met amandelen te serveren.
Recept | Griespudding
Dit is een basisrecept voor griespudding. Je kunt de griespudding verfijnen door bijvoorbeeld
appelmoes,
chocoladerasp, fruit,
kaneel of
vanille toe te voegen.
Ingrediënten
75 g Alnatura Tarwegriesmeel | 0,5 l
Koemelk /
Amandeldrink /
Haverdrink
Bereiding
1. Verwarm de melk, maar laat niet koken. | 2. Voeg het griesmeel roerend met een garde toe aan de melk. | 3. Laat de pudding zachtjes koken totdat deze dik wordt. | 4. Schenk in een met koud water uitgespoelde kom.
Keurmerken

EU Biologisch
DE-ÖKO-001 | Duitse Landbouw

Bioland
Hogere bio-standaard
Meer weten